Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Örökre csak eladó leszek/lehet...

Örökre csak eladó leszek/lehetek? Szerintetek is velem van a baj? Mit javasoltok nekem?

Figyelt kérdés

Még 20évesen jöt egy nagyon kalandos munkalehetőség amit szerettem, de egy év után ott hagytam több ok miatt, de nem baj, egyszeri szuper lehetőség volt, ami már lezárult.

Utána viszont fotográfus végzettséget szereztem (OKJ) mert szenvedélyem volt, és nagyon ment is nekem , tanáraim, idegen szerint is nagyon kreatív vagyok sok mindenben, és ügyes kezű. Világ életemben kézműves vagy egyéb kreatív hobbijaim voltak. Viszont azóta semmit nem kerestem belőle, sok mindent próbáltam előtte is az évek során, több olyan dolgot amiben kreatív vagyok- művészeti téren- vagy kis vállalkozást indítani de semmi nem indult be- nem volt vásárló soha.

Sok fajta munkára próbáltam jelentkezni, angolul is középfokon beszélek, de csak és kizárólag eladónak vettek eddig fel, máshonnan vissza sem jeleznek, vagy csak nevetségesen olcsó összegeket fizetnek nekem. Nagyon sok típusú munkára jelentkeztem már... ugye olyan is van amihez 5 év tapasztalat és diploma kell..

Mi lehet a baj velem?

Számos ismerősömnek még szakmája sincs és mégis sikeres, változatos és jó szakmája van.

Nem szeretnék már belevágni egy egyetembe, de szívesen képezném magam bármiben és csinálnék "mini" vállalkozást, handcrafted, művészeti dolgokban mondjuk, vagy már szinte bármiben, de már se bátorságom hozzá se hitem...

Nagyon bánt, hogy amíg én tele lennék tettvággyal, és szeretnék fejlődni, érdekes munkát végezni tényleg az a hajrá gyerünk mert sok minden érdekel, addig az eladó kollégák mindenhol -tisztelet a kivételnek- semmi motiváció, csak néznek ki a fejükből egész nap ami őket nem zavarja,de engem igen! Csacsognak, körmöt reszelnek, de én ettől falra mászom, hogy közben telik az idő és egy boltban vagyok eladó:( Sokszor sírok közben és szenvedés az egész nap...Úgy érzem több van bennem és ez nem én vagyok, ez nem lehetek én...

Ha csak eladónak vesznek fel újra és újra, akkor ez azt jelenti én erre vagyok csak jó, és én látok magamban többet?

Elnézést a hosszú szövegért, köszönöm annak aki ezt elolvasta , de próbáltam kifejteni a helyzetem.

Bármire képes lennék, hogy ne ilyen munkákat kelljen csinálnom az egész életemben:(

25N

2019. szept. 21. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Összejössz egy palival, aki majd támogat (nem feltétlenül anyagiakra gondolok) és segít téged az önmegvalósításban.
2019. szept. 22. 00:37
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos nem vagy eléggé ügyes és nem tudod eladni magad

A muveszetes munkák ritkák és nagyon ügyesnek kell lenni.

Mesélek egy erdekeset van egy fiatalember aki szeretett autót fotozni. Pár éve még 1-2 szalonba bement engedélyt kért fotót csinált a kocsikrol. Ezeket megkapta a szalon is, majd hívta másik szalon pár év múlva már az autógyár és csak ebből él. Repultetik külföldre, ez a munkája. Nincs fotográfus végzettsége csak nagyon ügyes.

Kurrens anyagot fotózott, muveszien, profin.

Ha ez nincs meg benned, semmit se ér a piacon.

Hiába enekelgetsz otthon, rhiannanak lenni ennél sokkal bonyolultabb.

2019. szept. 22. 06:44
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a fotózással kezdj valamit ha az a végzettséged. Vállalkozóként fotózz esküvőket, családokat, babákat, külföldi kirándulócsoportokat. Vagy másik lehetőség, ha jól beszéled az angolt, akkor szerezz mellé diplomát ami érdekel, mert sok cégnél alapfeltétel valamilyen diploma, teljesen mindegy hogy az milyen diploma, de kell. Nyelvvizsgás sehol nem kérnek hr-ek, csak beszélni kell tudni de azt jól, meg érteni.
2019. szept. 22. 08:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a kreatív melók több elhivatottságot követelnek meg. Stylist ismerősöm 2 èvig gürizett ingyen, vagy havi nèhány tízezerèrt, èjszakázott, szívott. Konkrètan èhezett. Mindenki röhögőtt rajta, nem láttuk semmi èrtelmèt. Aztán újabb kèt èvig keresett ilyen havi 100-at, napi 12 óra melóval. Most jutott odáig, hogy normálisan megèl belőle, 6 èv után. Ezek zárt, elhivatottságot igènylő szakmák. Nem úgy megy, hogy csinálsz egy fb oldalt ès várod az ügyfeleket.

Ha van benned elhivatottság, csináld munka mellett.

2019. szept. 22. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon osztom 4-es véleményét: rengeteg fotós OKJ-s végzettségű ember van, ismerősöm is azt végzett, mégsem tud belőle megélni, Ő is eladó.

Lakberendező ugyanez...Ismerősöm 7 éven keresztül dolgozott napi 12 órákat, mire bedolgozta magát a szakmába: most már nincsenek megélhetési gondjai, sőt! :-)

2019. szept. 22. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezekből az összebarkálcsolt kézműves dísztárgyakból nem fogsz megélni. Aranyos hobbi, de önmagában kevés.

Nézd meg objektíven a létrehozott termékeidet, (fotók, dísztárgyak, stb) és kérdezd meg magadtól, van-e bárki aki fizetne ezekért? Ha igen, akkor tessék élelmesebbnek lenni, éjszakánként csinálni a jelenlegi munka mellett, aztán azt otthagyva 0-24. Nem lesz könnyű, de nem lehetetlen. Ha meg senki nem fizetne érte, akkor állj neki tanulni. Vagy ezt, vagy mást.

2019. okt. 23. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!