Egy anyukától mi, mekkora az elvárható, megfelelő havi bér, fizetés, amit kap és amiből él a család?
"Egy házaspárnál nem tudja az egyik mennyit keres a másik?"
Hát nem mindig. Nem minden család működik egyformán.
Én sem tudom hogy a párom mennyit keres. Havonta bead a családi költségvetésbe egy fix összeget, amit évente emel valamennyivel. Amíg az összeg megfelel, nem is érdekel, hogy mennyi a fizetése. Én a havi családi kerettel számolok. Legnagyobb kiadásunk a nyaralás. Ilyenkor Ő állja az utat (benzinköltség stb.), én pedig a többit.
Az én fizetésemet pedig azért nem tudja, mert ugyanúgy járnánk, mint most a kérdező. Nekem erre nincs szükségem.
Most vettünk egy autót. 50 ezer hiányzott a vételárhoz. Megkérdezte, hogy a családi kasszából ki tudom-e pótolni. Kitudtam. Azt, hogy a többi 700 ezret honnan teremtette elő hozzá, nem is érdekel. Nekem logikus, hogy összespórolta az évek alatt.
Teljesen jól tud így is működni egy család. Legalábbis mi igen. 16 éve egyszer sem volt lehetőségünk veszekedni az anyagiak miatt.
"Házasság = vagyonközösség"
Kivéve, ha van házassági szerződés.
De fura. Nekem meg mindig mindenki azt mondja, hogy én nem vagyok normális nő, mert többet keresek a férjemnél. Minket ez nem zavar. Kinek mi a normális. Én örülnék annak is, ha a férjem keresne többet, de így is teljesen jól megvagyunk. A közös anyagiak gyarapodnak és ez a lényeg, ez visz közelebb a céljainkhoz.
Azokat a kapcsolatokat nem értem, ahol az anyagiakat elszigetelik egymástól és a jobban kereső fél úgy érzi, hogy lehúzza a másik. Anyagi értelemben ez persze valóban lehet így, de szerintem hosszútávon ilyen érzésekkel nem lehet együtt élni.
Én pl 6 órában keresek 230-330 közt, hónapfüggő, +37e gyes csp kapok még.
Ez már elmegy, a férjemnek nem kell túlóráznia soha meg sokat mennie mert kijövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!