Mekkora kereset lenne elvárható hat évvel ezelőtti nettó 150-170 ezerhez viszonyítva?
Nettó 200 körül.
Nem kezdő, mert tapasztalata van.
A tapasztalatnál általában nem feltétel, hogy a közelmúltban szerezd.
Pl. informatikánál feltétel, mert a tudásod 6 év alatt elavult lehet, de azért az alapokat ott is meg kell fizetni.
Ha tanár, akkor meg semmi sem változott, pont ugyanazt kell tanítani a középkori királyokról, mint 6 éve.
Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy a bérek elég jelentősen nőttek az elmúlt években, és egy kezdőt is magasabb fizetéssel vesznek fel, mint 6 éve!
Amúgy természetesen konkrétabb munkakörre mi is konkrétabb választ tudnánk adni.
Érdemes lenne kicsit puhatolóznod a kollégák körében. Ha a régi helyre mennél vissza, akkor talán könnyebb dolgod lenne. De az sem rossz, ha utána érdeklődnél mennyit keresnek mások ugyanebben az munkakörben. Miért nem így tetted fel a kérdést: Menyi a kereset x munkakörben?
Vannak fizetés összehasonlító oldalak is a neten. Megadsz egy kitalált kerestet és majd kiírja mennyi lenne reális.
Hasonló fizetésem volt nekem is 5-6 éve, most kézhez 250 - 300 között keresek ugyanavval a melóval.
Viszonylag sokat nőttek a bérek az utóbbi pár évben.
230-260 a reális ugyanarra most, ugyanis a minimálbér is több, mint 1,5x nőtt azóta (2013: bruttó 98e, 2019: bruttó 149e), így a te béred is ezzel illendő minimum felszorozni.
De 2020 januártól ennél is több lesz a reális.
Persze mindenki úgy számol ahogy akar. Én ezt szeretem irányadónak tekinteni mert szerintem reálisabb mint az így-úgy számolt infláció.
"csökkent a fizetésed elég erősen."
Ja. És most hogy ezt nagy bölcsen megállapítottad most mi lesz?
Menjek be a főnökömhöz holnap hogy hééééé csökkent a fizum??
És akkor holnapután már állásom se lesz.
Vagy hogy gondoltad?
#8: az lenne számodra a legjobb ha kirugna. Keresel másik munkát több pénzért.
Én ugyanígy csak nyafogtam, de magamtól váltani nem mertem. Aztán szerencsére elküldtek. Ez kezdő lökés duplán jó volt: találtam másik munkahelyet több pénzért és még végkielégítést is fizettek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!