50 napból 20 bejelentett nap, mit lehet tenni?
Alkalmi munkavallalassal dolgoztam, ugye csak napi bejelentessel vettek fel.
3 es fel hónap alatt 20 bejelentett napom volt, pedig 2nap melo, 2nap szabad felallasban voltam.
Mit tudok tenni, hiszen szükségem lett volna a 30napra a munkaugyi hivatal felé?!
Kerestem az ugyfelkapun a napi bejelentest, de nem találtam.
Mondjuk kérdezd meg a munkáltatódat, hogy mi a helyzet. +10 napra 10.000 forintért be tud jelenteni. Állj ki magadért.
Mondjuk nem értem miért csak 3,5 hónap után derült ez ki, nem kaptál igazolást?
Nem kaptam semmilyen igazolast, jelenleti sem volt, hiaba kértem.
Alkalmival nem tud visszamenoleg bejelenteni es ott is hagytam már.
Visszamenőleg nyilván nem tud bejelenteni, nem is ezt mondtam.
Beszélj vele, hogy kiderült a turpisság, intézze el a 10 napodat, különben megteszed a szükséges lépéseket.
Jövőbeni 10 napra be tud jelenteni. És akkor rendben van.
Ha tudod bizonyítani, hogy annyit dolgoztál, akkor rá tudod kényszeríteni, hogy utólag bejelentsen (alkalmira nem, de munkaviszonyra igen) Ez viszont nem egyszerű menet.
Ha a munkaügyibe kellett volna (azaz lejárt a határidőd, gondolom az FHT-hoz kellett volna igazolnod a 30 napot), akkor ott már nem nagyon tudsz mit csinálni (maximum ha ki tudod kényszeríteni az utólagos bejelentést)
Ha még van időd a 30 nap igazolására, akkor jelentsen be valami ismerősöd háztartási munkára, az adó és járulékmentes jövedelem, havi ezer forintos regisztrációs díja van. Leigazol neked 10 napot és meglesz a 30napod.
Az alkalmi munkát (és az idénymunkát is) le tudod kérdezni ügyfélkapun keresztül.
A bejelentéseket már aznap: EBEV - szolgáltatások - biztosítotti bejelentések lekérdezése - munkavállaló lekérdezése - kiválasztod a foglalkoztatás jogviszonyánál az egyszerűsített foglalkoztatást, megadod az időszakot és kiadja táblázatban, hogy mikor ki jelentett be EFOval.
A kifizetett összegeket pedig a járulékadat kivonatban tudod lekérdezni (az EFOt is jelentik minden hónap 12-ig, ugyanúgy, mint a munkabért)
Rendben köszi, megnèzem.
Még nem járt le, még van időm ebben a hónapban a 10 napot összeszedni.
Gratulálok az államnak, hogy adta a lehetőséget a munkaltatoknak erre a semmire se jó bejelentesre! Naa persze, még ha erre is bejelentenènek! 😈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!