Minek Pestre költözni, amikor 1 év service deskes tapasztalattal meg lehet keresni a nettó 1 milliót home officeból külföldi cégnek dolgozva?
Valahogyan kell tapasztalatot gyűjteni.Ilyen tapasztalatot meg leginkább csak BP-n tud gyűjteni az ember.
Kezdő service deskes nem keres 1 milliót.
Ha tud referenciát, tapasztalatot felmutatni, akkor kereshet ennyit.
Csak ha elolvasod az elvárásokat is, már nem olyan egyszerű betölteni ezt a munkát:
1. Win ismeret
Sokaknak az AD nem mond semmit. Az emberek nagy része (még azok is, akik magyar nyelven dolgoznak SD-n) soha nem látott még WinServer környezetet.
Hát ha még olyanokat kérünk tőlük, mint ACL Group, RDP, GPO, pingelés, DNS rezerváció, stb.
Biztos vagyok benne, hogy az ezt elolvasó emberek felének ezek semmit nem mondtak.
2. Terhelés
Az ilyen helyek iszonyatos mértékben szabályozzák az SLA-t és a KPI-ket. 8 óra alatt van 80-90 hívásod, és te leszel az, akit naponta 40-en elküldenek a francba. És ha nem mutatod azt a telefonba, hogy még örülsz is a szidalmazásnak, ki vagy rúgva a Customer Care Policy miatt.
3. Nyelvtudás
A magyarok többsége 1 nyelvet beszél. Hát még az informatikához valamennyire konyító emberek. Az angolból is az elvárt, a Fluent. Nem C1-es felsőfokú! Hanem C2-es anyanyelvi!
Ráadásul a 2. nyelvnek is európainak kell lenni.
Én ezzel itt máris meg lennék lőve. Bőven több, mint 2 nyelvet beszélek. De az angol mellett egyik sem európai. Még az angolom is C2-es. (Az IELTS pontom 9 lett, de természetesen magyar honban azt is C1-nek vették)
Többi nyelvnek hiába van ott nekem a kínai, koreai, japán, vietnámi, thai, és még 1-2 nyelv majdnem anyanyelvi szinten, ha egyszer európait kérnek.
Még szerencse, hogy réges rég nem Magyarországon élek és nem ilyen melókkal kapok nagyobb fizut.
#8: "Good knowledge of Windows OS, Microsoft Office tools and different Internet Browsers"
Nettó 1 millióért? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!