A HR vagy a turizmus a leghaszontalanabb munka?
Az amelyik számodra tetszik és nem csak munka ha nem élvezettel is tudod azt csinálni.
Én azt mondom ki kell próbálni mind a kettőt ha van rá lehetőséged aztán majd hozol egy döntést végül.
Nem értem. Miért lenne az bármelyik is?
Ha nem lenne HR ki intézné a belépési papírjaid, kilépési papírjaid, minden munkaügyi nyűgöd. A sok fogyatékos magának?
Turizmus meg mi? Étterem, hotel vagy mire gondolsz?
Utolsó, a HRnek köze nincs a berszamfejteshez csak szólok :)
A kérdésre a válasz pedig, egyik sem haszontalan.
Divat utálni a HR-eseket az ostoba állásinterjúik miatt, de a HR-munkának ez csak egy része. Egy multinál vannak jó sokan, és vannak köztük olyanok, akik sosem interjúztatnak.
Turizmus diplomával azért szerintem nehezebb elhelyezkedni, nem mondanám, hogy haszontalan, csak szerintem túlképzés van belőle.
A turizmus mint fogalom nem munka.
Továbbá nem is létezik, olyan, hogy turizmus szakma.
"Turizmus alatt egyrészt az emberek valamennyi állandó életvitelükön és munkarendjükön (lakás és munkahely) kívüli helyváltoztatását értjük függetlenül azok motivációitól, időtartamától és célterületétől.
A turizmus másrészt az emberek helyváltoztatásával kapcsolatos igények kielégítésére létrehozott anyagi-technikai és szervezeti feltételek, vmint szolgáltatások együttese.”
Amúgy meg megsúgom, hogy a Turizmus diplomához kettő darab nyelvvizsga a követelmény, egy felsőfok és egy szakmai nyelvvel bővítet középfok.
Sajnos ezért van annyi diplomás ebben a szakirányban, mivel kiadták a diplomákat nyelvvizsga nélkül.
Sokan egy középfokot nem voltak képesek megcsinálni, úgy, hogy az utolós afrikai bevándorló is beszél már angolul, és ezek a diplomás emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!