Tudnátok nekem segíteni tutisztika/turizmussal kapcsolatban?
Utazásszervezőnek szeretnék menni. Középiskolában turizmus szakban helyezkedtem, el tehát ezzel semmi baj nincsen. Viszont fogalmam sincs hogy mennyire kell diploma ehhez a szakterülethez, vagy bármihez ami turizmus. Ezzel kapcsolatban várom a válaszaitokat. Persze, tudom hogy most nehéz állást találni meg elhelyezkedni a vírus miatt ezen a területen de még évek kérdése. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
U.I.: Ha esetleg valaki tudna tanácsot adni hogy a jövőben melyik külföldi országot lenne érdemes megcéloznom ezzel a szakterülettel, meg angol tudással akkor az ehhez kapcsolódó válaszokat is örömmel olvasom!
A turizmuson belül van olyan, amihez nem kell diploma és van amihez kell. Ha magasabb pozícióba szeretnél kerülni, akkor kell a diploma, ha pl. recepciós, akkor nem feltétlenül (szállodától függően, mert egy 5csillagosban, vagy más nagy forgalmúban kellhet ahhoz is). Idegennylev tudás mindenképpen kell és egy nem elég. Angol a minimum, de mellé kelleni fog más is (főleg ha diplomát akarsz, mert akkor már a diplomához is kell).
Külföldi országot egyelőre felejtsd el - hacsak nem külföldön akarsz tanulni, mert kezdőként, tapasztalat nélkül max. mosogatónak, hordárnak és hasonlóknak vesznek fel. Van elég tapasztalt nélküli kezdő külföldön is, azért nem fognak valakit külföldről felvenni.
Majd ha megvan a diplomád (vagy ha külföldön akarsz továbbtanulni, akkor az középfokú végzettséged), akkor kezdj külföldön nézelődni.
Szóval összefoglalva: kell a turizmushoz is diploma, ha "normális", felelősségteljes, érdekes munkát akarsz végezni (persze kinek mi az érdekes). Diploma nélkül nehezebb elhelyezkedni és természtesen a fizetésed is kevesebb lesz.
Mielőtt külföldre mész dolgozni mindenképp érdemes itthon tapasztalatot szerezni. A legjobb persze ha már eleve abban az országban tanulsz, ahol dolgozni is akarsz majd. Úgy könnyebb elhelyezkedni.
Én ha újra kezdhetném az életem biztos nem a turizmust választanám.
Szálloda szakon diplomáztam, felsőfokon beszélek németül, középfokon angolul.
Dolgoztam 5 csillagtól 3 csillagig minden fajta szállodában.
Dolgoztam luxus szállodában, gyerek szállodában, bio szállodában.
Végig jártam Ausztriát, Burgenlandtól Vorarlbergig Bécs kivételével minden tartományban dolgoztam. Az a helyzet, hogy nagyon felhígult ez a szakirány.
Nagyon nagy a munkaerőhiány benne, próbálják persze pótolni, de a mostani generációval nagyon nehéz együtt dolgozni, rengeteg a külföldi benne, továbbá a Turizmus nagyon kikészít mint fizikailag mint szellemileg. Eleve nincsenek hétvégék, nincsenek ünnepnapok, ünnepnapokon van, hogy 14-16 órát is kell melózni. Kevés a fizetés. Nehéz emberekkel együtt dolgozni, ott vannak a vendégek a kívánságokkal, a feletteseid, a kollégák, illetve a gyakronokok. A szálloda nem családbarát. Lehet, hogy egy utazási irodában kényelmesebb dolgozni, viszont a szállodai életet nem ajánlom.
"Én ha újra kezdhetném az életem biztos nem a turizmust választanám.
Szálloda szakon diplomáztam, felsőfokon beszélek németül, középfokon angolul.
Dolgoztam 5 csillagtól 3 csillagig minden fajta szállodában.
Dolgoztam luxus szállodában, gyerek szállodában, bio szállodában.
Végig jártam Ausztriát, Burgenlandtól Vorarlbergig Bécs kivételével minden tartományban dolgoztam. Az a helyzet, hogy nagyon felhígult ez a szakirány.
Nagyon nagy a munkaerőhiány benne, próbálják persze pótolni, de a mostani generációval nagyon nehéz együtt dolgozni, rengeteg a külföldi benne, továbbá a Turizmus nagyon kikészít mint fizikailag mint szellemileg. Eleve nincsenek hétvégék, nincsenek ünnepnapok, ünnepnapokon van, hogy 14-16 órát is kell melózni. Kevés a fizetés. Nehéz emberekkel együtt dolgozni, ott vannak a vendégek a kívánságokkal, a feletteseid, a kollégák, illetve a gyakronokok. A szálloda nem családbarát. Lehet, hogy egy utazási irodában kényelmesebb dolgozni, viszont a szállodai életet nem ajánlom."
Ausztriában az volt a gond hogy rengeteg külföldivel kellett dolgoznod, miközben te is ott kint külföldinek, mi több kelet-európai migránsnak számítottál? A többivel egyet értek. De nehogy azt hidd itthon jobb. Itthon ugyanolyan szopás egy szállodában dolgozni. Nem fizetnek jól ráadásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!