Ha 5 évet jártam egyetemre egy piacképtelen szakra és most keresek 200 nettót, akkor az egyetlen lehetőség kitörni a mélyszegénységből, ha újrakezdem az egész életemet? Pl 30 évesen visszaülök az iskolapadba?
Mélyszegény tényleg nem vagy, már kb. a közmunka bér esetén sem számítanál annak. Az a mélyszegénység, ahol a döngölt viskóba a közkútról kell hozni a vizet, mert közművek nincsenek a lakásban. (Igen, a dolgod is az udvar közepére, vagy jobb esetben a pottyantósba végzed, télen a bútorokkal tüzelsz és enni sem nagyon van mit.)
Viszont a kommentek se teljesen stimmelnek, a gyárakba manapság a fél(?)alkoholista ukránokat is felveszik akik reggel 8 körül a szálló mellett nyalogatják a reggeli sör+tüske kombót(minden reggel egy munkásszálló mellett sétálok el.), nincsenek abban a helyzetben, hogy válogassanak. Vagy az ilyenek vagy senki, munkaerőhiány van.
Mindig leírom a kérdéseidre, hogy nem vagy mélyszegény. Onnan tudom, hogy én voltam, tudom milyen, egy két sztorimon elszörnyülködnél. Aztán elmentem én is egy teljesen piacképtelen szakra. De mivel valamiből meg kellett élni, elmentem SSCbe, és most elég jól keresek 5 év tapasztalattal.
És most visszaülök az iskolapadra, mert már simán ki tudom fizetni, és ezzel kereshetekmég többet.
Az a különbség köztünk, hogy én ki akartam törni, te meg csak nyafizni akarsz.
300 nettó alatt mélyszegény? Ember!
Junior mérnökként keresek ennyit, de így is többet keresek, mint szegény édesanyám, aki 20+ éve közszférában dolgozik! És ő ebből a pénzből nevelt fel, bőven nem mélyszegény szinten.
F
120 ezret fizetek lakhatásra, albérletre, marad 80 ezer.
Egy Suzukit nem tudnék megvenni és fenntartani, nemhogy egy gyereket felnevelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!