Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha piacképtelen egyetemi...

Ha piacképtelen egyetemi szakon végzek (közigazgatás-szervező) nagy rá az esély, hogy később hajléktalan leszek?

Figyelt kérdés

Ugye a versenyszférába nem fognak felvenni, közszférás fizetés meg nem elég lakbérre sem

Szóval nagyon kilátástalannak érzem a jövőmet

2020. okt. 23. 03:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Akkor szépen laksz a szüleiddel és gyűjtögetsz. Elég sokan megélnek abból a pénzből is.
2020. okt. 23. 06:33
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Az esély mindenkinek megvan :D De amúgy nem csak 1 szakmád lehet. Az egyik tanárom nem félt a covidtól és hogy munkanélküli lesz, mert van 5 szakmája (tanár, személyi edző, maszek masszőr, szobafestő és még valami).

Nyugodtan tanulj ki még 1-2 szakmát, az a biztos.

2020. okt. 23. 07:30
 3/16 anonim ***** válasza:
21%
Aha
2020. okt. 23. 08:19
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

Van olyan, hogy egy nagyobb házban kiadnak egyetlen szobát. Közös konyha, közös fürdő. Az lényegesen olcsóbb. Tudom, nem egy életszínvonal, de azért legalább nem vagy hajléktalan.

Vagy laksz a szüleiddel. Üdv a magyar valóságban.

Tulajdonképpen itt bárki, bármikor lehet hajléktalan, ha nincs saját lakása, és elveszíti a munkahelyét.

2020. okt. 23. 09:16
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem kötelező albérletben lakni és pláne nem kötelező egyedül. Lakhatsz eleinte a szüleidnél, vagy pár évet "idegenekkel". Amikor párod lesz, akkor már úgyis két fizetésre fog jutni az albérlet ára, de még az is előfordulhat, hogy be tud hozni egy kapott/örökölt lakást a kapcsolatba.

Amúgy én is büfészakot végeztem, környezetmérnöki. Eleinte lelkes voltam, de fura és furán álltam hozzá. Addig kellett volna próbálkoznom még időben, amíg nem találok olyan céget, ahol gyakornokként dolgozhattam volna heti 20 órában az utolsó két évben. Csakhát kötelező volt az előadások látogatása is, a végefelé napi 1-2 óránk volt, az is délben, én pedig töketlen.

Erre a szakra rátanultam hozzá illő (munkáltatók által is kért) OKJ-ket, és csináltam jogsit is, de már passzív nyelvtudással és kicsit se lelkesen. Különben felvettek volna.

Utána szűk 2,5 évig programozni tanultam, de ez a piac túlságosan telített kezdőkkel, amúgy meg embertelen érzés minden este és hétvégén kódokat írni ahelyett, hogy a szabadidejében az ember olyan dolgokkal foglalkozna, amiért élni érdemes.

Mindenképp érdemes valamit szakmához érteni. Szakemberévé kell válni valaminek, különben kiszolgáltatottak leszünk a különböző, rosszabbnál rosszabb munkáltatóknak, sokszor leszünk munkanélküliek, sohase lesz elegendő a fizetésünk. Apum, a párja és még számtalan ismerősöm jár ebben a cipőben.

Nekem most nincs erőm tanulni (így is kimaradt miatta a komplett fiatal felnőttkorom), de majd valamit fogok. Ha más nem, majd GYES alatt, ha eljutok addig. :D

Szóval az a véleményem, hogy mindenképp tanulj valami piacképeset. De PIACKÉPESET mindenképp. És sohase tanulj túl sok évig / túl keményen, mert csak arra nem lesz időd, amiért élni érdemes.

2020. okt. 23. 09:18
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy sok olyan hely van, ahova felvesznek, ha beszélsz 2 nyelvet, meg nem árt bármilyen diploma. Én azt csináltam, hogy kimentem külföldre babysitternek, és megtanultam angolul felsőfokon, meg spanyolul pötyögök egy kicsit. Magyarszakos bölcsész diplomával mindig volt munkahelyem. Nyelv, nyelv, nyelv. Azt tanuld.
2020. okt. 23. 09:25
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék a szüleimnél lakni, mindennaposak a veszekedések.

Meg vidékiek, ahol nincs munka

Muszáj albérletbe mennem

2020. okt. 23. 11:34
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem egy egész lakást bérelsz. De idegennel sem kell laknod. Szépen végigkérdezed az iskolatársaidat, a barátaidat, ismerőseidet, rokonaidat, hogy ki keres még albérletet.

Az egyik legjobb barátom az öccsével lakik albérletben, de pl én is 4 évet laktam együtt az egyik legjobb középiskolai barátommal, amikor egy városba mentünk tovább egyetemre.

2020. okt. 23. 11:48
 9/16 anonim ***** válasza:
70%
Néprajz szakon végeztem, annál piacképtelenebb nem nagyon van, de sosem voltam munkanélküli, és jól keresek. Persze folyamatosan képzem magam, és értelemszerűen nem a szakmámban dolgozom.
2020. okt. 23. 12:39
 10/16 A kérdező kommentje:
Hol dolgozol?
2020. okt. 23. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!