Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlanközvetítő munka?

Ingatlanközvetítő munka?

Figyelt kérdés

Érdemes belevágni?

Ha jól tudom nincs fix fizetés, de nem igazán tudom hogy működik, most úgy alakult hogy eltudnék végezni egy tanfolyamot csak nem tudom mennyire érdemes lelevágni.

Ha valaki ilyen téren dolgozik és tudja hogy megy ez az egész, nagyon sokat segítene.

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

2021. júl. 28. 11:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
15%

Én drágábban vettem meg egy lakást mint amemnyire az ingatlanos le akarta nyomni az eladónak jutó vételárrészt ( persze az ingatlanos sikerdíjával együtt drágább lett volna az ára, mint amennyiért én vettem)

Szóval minek is kéne plusz embert beiktatni ide?

Ahány ingatlanossal beszéltem, mind csak akadályozta a folyamatot. Nem véletlen hogy közvetlenül tulajtól vettem, mert minden amihez ingatlanosnak köze volt, zátonyra futott! Nem a semmiért van rossz hírük.

2021. okt. 25. 17:53
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
#10: Írd már le, hogy mivel tudja eladni drágábban az ingatlanos? Mit tesz hozzá egy átlag lakás eladásához? Ugyanúgy hirdeti az ismert oldalakon és kezeli a telefont.
2021. okt. 25. 23:22
 13/22 anonim ***** válasza:
72%

#12: Semmivel. Sőt, a legtöbb ingatlanos pumpolni szokta az eladót, hogy adja még olcsóbban, akkor is, ha az eladónak amúgy nem sürgős. Mindezt csak azért, hogy hamarabb a pénzéhez jusson.

A másik, ami nekem nagyon visszás, mikor ugyanazt az ingatlant három helyen három különböző áron látom hirdetve, mert a tulaj három ingatlanossal is szerződésben van.

Nem lenne baj az ingatlanosokkal, ha minőségi munkát végeznének, de nem ez a jellemző. Csak fel kell nézni az ingatlan portálokra: van 2-3 életlen kép az ingatlanról, rossz szögből, lényeges dolgok nincsenek leírva, alaprajz nincs, az ingatlan helye csak ködösen megfogalmazva ("kertváros csendes utcájában"), stb. A legtöbben nem veszik a fáradtságot sem az alaprajz elkészítésére, se normális fotók készítésére, csak felpakolják ugyanazt 4-5 ingatlanos weboldalra, aztán veszik a telefont. Hát ezt akárki meg tudja csinálni.

Én mikor vettem a lakásomat, a telefonban az eladó első kérdése az volt, hogy "ugye nem ingatlanos?". Meg is értem. Örülök, hogy magánszemélytől vettem a lakást. Nekik nem volt sürgős az eladás, nekem volt időm elrendezni a hitelt és pár egyéb dolgot. Januárban megírtuk a szerződést, augusztusban költöztem. Ha ingatlanos lett volna, akkor sürgetve lett volna, hogy márciusban már át legyen adva...

És ha valaha el fogom adni, akkor sem kérek az ingatlanosokból. Fotókat tudok készíteni, a portálokra fel tudom tölteni és a telefont is tudom fogadni.

2021. okt. 26. 10:22
 14/22 anonim ***** válasza:

#13: Minden szóval egyetértek, pont ezért kérdeztem #10-et, hogy szerinte mitől lenne jobb az ár.

2021. okt. 26. 10:53
 15/22 anonim ***** válasza:
53%
Ez kb olyan, mint megítélni az autókereskedőket, ott is van olyan aki le akar venni, rád akar sózni egy romot. De vannak korrekt autókerekedők is! Vettünk már több autót is kereskedésből, egyiknek se volt komoly baja. Ellenben magánszemélytől sikerült olyat venni, aminek lógott a bele, egyből futóműfelújítás, 15 hibakód a kocsiban stb. Lehet általánosítani, köpködni embereket ismeretlenül, de ez nem sok észre vall. Van korrekt és kevésbé korrekt ember, minden szakmában. Ezt ti, mint magánszemélyek, hogy hirdetnétek meg? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert Dani, tudom, hogy el fogja adni, hasonló áron. Tudom, ez menne nektek is, mert a jó magyar mindenhez is ért. :) https://www.youtube.com/watch?v=DgpYj1oaPes
2021. okt. 26. 11:00
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

#15: Ez egy spéci ingatlan. Teljesen más kategória. A legtöbb ingatlanos panellakásokat és családi házakat ad el, nem kastélyokat és villákat.

Az autókereskedéssel meg az a helyzet, hogy eladóként azért jó az autókereskedő, mert bár kevesebbet ad a kocsiért, de utána ő visel mindent, a későbbi vevők nem hozzád jönnek reklamálni, ha bármi van. Vevőként meg azért jó, mert a normálisabbja garanciát vállal a kocsira. Ha pedig magánszemélytől veszed, akkor el tudod vinni szakműhelybe átnézetni (amelyik eladó ezt nem engedi, attól jobb is rögtön elköszönni).

Mikor eladtam a kocsimat én is kereskedőnek adtam el, mert nem volt kedvem a sok "tezsvírrel" alkudozni. Ugye a kereskedő megvette tőlem a kocsit, aztán majd továbbadta valakinek drágábban. De az ingatlanos nem így működik. Ott nem az ingatlanos veszi meg tőled a lakást.

Amúgy meg kocsival kapcsolatban: 14 éve vettem egy új kocsit, tavaly lecseréltem egy szintén újra. És ezzel ki van kerülve a használtautók összes buktatója.

2021. okt. 26. 11:18
 17/22 anonim ***** válasza:
34%

#15: Hogyan? Ingatlan.com-on, mondjuk.

Egyébként még mindig nem válaszoltál az eredeti kérdésre. Mitől lesz magasabb az ára egy átlag lakásnak, ha ingatlanos hirdeti?

Vettél futóműhibás kocsit, amit próbakör alatt egy hozzáértő kiszúrna, vettél hibakóddal teli autót, amit egy kicsit is gondolkozó vevő kiolvas előre. Szóval a hozzá nem értést nem keverném oda, hogy egy szolgáltató pénz kér olyan szolgáltatásért, amire valójában szükség sincs. Az a baj, hogy próbálod úgy beállítani ezt a szakmát, mintha az általános az lenne, hogy a művelői kompentensek. Közben pont az ellenkezője igaz. Olyan ez, mint amikor azon rugózik a jónép, hogy miért kell elítélni az egyetlen becsületes cigányt a 100-ból, amikor a másik 99 söpredék.

De visszatérve az eredeti kérdéshez, hogyan lesz több pénz az eladó zsebében az ingatlanos által?

2021. okt. 26. 11:19
 18/22 anonim ***** válasza:

17. Rosszul fogalmaztam, egyik ismerősöm vett olyan autót, pedig mondtam neki, hogy ez és ez a baja. De ő bevállalta, mert ár alatt volt hirdetve és 5 éves volt vételkor. Nekem biztos nem kellett volna az a romhalmaz, de ő beleszeretett.

Visszatérve a kérdésedhez:

Nem szeretnélek meggyőzni, mert előítéletes ember vagy, akit nem lehet. Van egy gondolat a fejedben, ami szerinted úgy van és pont.

2021. okt. 26. 11:38
 19/22 anonim ***** válasza:
72%
#18: Azt ugye tudod, hogy ketten vagyunk, akik válaszolunk? És nem azt mondtuk, hogy MINDEN ingatlanos kókler, csak azt, hogy nagyon sok kókler köztük, sőt az a gyakoribb.
2021. okt. 26. 11:43
 20/22 anonim ***** válasza:
#18: Nem vagyok előítéletes, lásd a 100 db-os példát, de ezek szerint bedurrantottál egy üres frázist ahogy szokták, pont ez a baj ezzel a "szakmával"
2021. okt. 26. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!