Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ebben az esetben...

Szerintetek ebben az esetben érdemes pályát váltani?

Figyelt kérdés

Most diplomáztam gyógypedagógusként, elkezdtem dolgozni egy iskolában, mellette csinálom a mesterképzést. A mesterképzéses diplomám elég értékes lesz (BME-TTK Számítógépes és kognitív idegtudomány), viszont a gyógypedagógiával most gondban vagyok. Nagyon szeretem a gyerekeket, akikkel vagyok, viszont rengeteg a stressz, mindennapos a verekedés, gyakran senkire se hallgatnak, és nettó 160000-rel nem vagyok megelégedve, mondjuk nyilván tudtam hogy ennyi lesz a kezdőfizetésem. Most viszont lenne lehetőségem ingatlanközvetítőként dolgozni, a cég kiképez, már a betanulási időben is magasabb lenne a fix bevételem, mint most, érdekel is ez a terület.

Viszont fáj is a szívem, hogy csak úgy otthagynám a gyerekeket meg a főnökömet, mert nehéz találni gyógypedagógust, főleg abba az iskolába. Szerintetek ésszerű döntés lenne pályát váltani és 2 év múlva, amikor megvan a mesterdiplomám, azzal foglalkozni, vagy maradnom kellene, mert gyógypedagógusként mindig lenne munkám?

Csak véleményeket várok, a döntést úgyis nekem kell meghozni.

22N

2020. szept. 16. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Te tudod. Egy halom pénzbe került az adófizetőknek a tanulasod tehát érdemes lenne azt csinálni.

De ha képes vagy ingatlan közvetítésre ami sokszor hazugság, ramenosseg, és aki fontos sokat jól beszélgetni emberekkel akkor igazából egy jól fizető szakma .

2020. szept. 16. 19:21
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Az ingatlanközvetítés csak egy paraszthajszállal jobb, mint az MLM. Ráadásul a járvány miatt most nem nagyon pörög a piac.
2020. szept. 16. 19:55
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Többet ér szerintem a szakmád, idővel lehet majd tudsz magánúton is vállalni embereket, vagy magánrendelőbe bekerülni jobb pénzekért. Én a helyedbe inkább nyelvet tanulnék még mellé, és amikor tehetném lelépnék külföldre, itthon addig gyakorlatot tudsz szerezni, biztosabb, sokkal jobb munka mint az ingatlanozás, szerintem. Másik meg gondolj bele eddig mennyi időt, energiát fektettél bele a tanulásba meg mindenbe hogy ezt csinálhasd, tényleg csak úgy eldobnád? ingatlanozni a 8 ált. végzettségűeket is felveszik
2020. szept. 16. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

Azt az ingatlanozást mégis hogy képzelted el magadnak? Persze lehet hogy menne neked.

Belépsz, és elkezdesz ingatlanokat felkutatni. Szórólapocskákat nyomtatni és ollózgatni, járni az utcákat hogy eladó ingatlant keresel. Ezret kiszórsz, jó esetben 5 en ha visszahívnak, vagy még annyian sem. Abból egy ha tudsz vele szerződni. Hónapokig hirdeted a lakását, mire bejön a tulaj az irodába, hogy eladta. Ez csak egy példa volt. Ezek nem alkalmazotti jogviszonyos munkák, könnyen lehet, hogy hónapokig nem hogy nulla a bevételed, de még a járulékaidat is fizetheted magad után havonta, ami legalsó hangon is 60 körül mozog. Kérdés hogy ez neked mennyire stresszes munka lenne? Vagy tudsz e ezek után optimista lenni.

Engem biztos hogy frusztrálna hogy tolom magam előtt a mínuszokat. És még a többi problémába bele sem látok innen. Te tudod, neked kell eldöntened, de a fersenyszféra az egy igenigen kemény munka egy mezei gyógypedagógusnak. Nem lededgradálásként mondom, inkább hogy érezd a különbséget.

2020. szept. 17. 03:10
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Gondold at amit felettem mondtak. Most nem porog ugy az ingatlanpiac. Beetetnek, megcsinalod, utana meg nem tudsz termelni, nem biztos, hogy kapsz fizetest, ha meg kataztatnak akkor fizetheted magad utan a dolgokat. Lehet most 160k nettot kapsz de ezt mindig megkapod, van egy fix munkaidod. Az ingatlanos meg kotetlen, lehet hetvegen is nyomja a rizsat stb. Ha teheted menj el mashova. Nekem munkatarsam nincs 30 es 1 honapja jott el egy ovibol egy nagy magyar multihoz, mert nincsen annyi felelossege, tobbet fizet stb.

Megsugom, en 1,5 honapja vagyok ingatlanos pozicioban szinten a nagy multiban, de mernok kent. En is 1 hete kezdtem az ingatlankozvetitot, hogy ertsem es tudjam a dolgokat de nem ezt szeretnem egesz eletemben csinalni viszont elkotelezetten tanulom es tudom, hogy ha a munkam egyik resze arra ad okot, hogy el kell adnom vagy ki kell adnom orszagszerte valamit es nem sikerul, tovabba csinalom a tulajdoni lapokat es egyeb adminisztracios dolgokat, ugyan ugy meg fogom kapni a 246k-t, mintha orulok annak, hogy sikerult valamit eladnom vagy kiadnom. :)

2020. szept. 17. 06:45
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Bocs félre olvastalak, nem gyógytornász vagy hanem gyógypedagógus, de arra is igaz amit írtam, mert magnúton is tudsz dolgozni, meg magán óviban, iskolában ilyen gyerekekkel és a szakmáddal többet érsz
2020. szept. 17. 07:51
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Nekem Apum csinálta az ingatlanozást még az előző válság után - nagyon nem volt más szegénynek.

Egy az egyben, amit 4-es ír.

Maradj a szakmádban.

Egyfelől eleve szép szakma.

Másfelől nagy érték, ha van egy szakmád, amiben kb bármikor el tudsz helyezkedni, mert stabilitást, biztonságot ad.

2020. szept. 17. 07:56
 8/12 anonim ***** válasza:
3%
Ha nem onkoltsegen, akkor nagyon megerte fizetnunk egy ujabb ember tanulasat...
2020. szept. 17. 09:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Amugy az ingatlanos ugy kotetlen, hogy akkor mesz, amikor az ugyfel raer. Este 8, az este 8 lesz, lehet vasarnap.
2020. szept. 17. 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Bírom, hogy az ilyeneknek mint a nyolcas fáj, hogy valaki diplomát szerzett (8asnak nyilván nem sikerült), de az nem zavarja, hogy a fidesz kilopja a szemét.
2020. szept. 17. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!