Ingatlanközvetítő munka?
Érdemes belevágni?
Ha jól tudom nincs fix fizetés, de nem igazán tudom hogy működik, most úgy alakult hogy eltudnék végezni egy tanfolyamot csak nem tudom mennyire érdemes lelevágni.
Ha valaki ilyen téren dolgozik és tudja hogy megy ez az egész, nagyon sokat segítene.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Ha el tudnád végezni a tanfolyamot, végezd el! Azzal csak több leszel!
Ami az ingatlanközvetítést illeti, nem egy könnyű kenyér, illetve megfelelő személyiség kell hozzá. A rengeteg hideg hívást, visszautasítást tudni kell kezelni. Ha viszont szereted az ingatlanokat és szívesen foglalkozol emberekkel, akkor ezt a munkát is lehet szeretni.
Dióhéjban az ingatlanközvetítő annyit csinál, hogy:
- A lusta tulajok helyett felpakolja a hirdetést az ingatlan.com-ra meg a többi portálra
- Ha a tulaj csinált képeket, akkor azoból tesz fel kettőt, ha nem csinált, akkor csinál 2-3 rossz szögből készült, homályos, sötét, semmit mondó képet
- Amikor a vevőjelölt felhívja és kiderül, hogy nem felel meg az ingatlan, akkor mindenáron rá akar tukmálni egy másikat, hogy nézze meg
- Ha már a vevőjelölt megnézi a házat, akkor sürgeti, hogy lépjen, mert "ez jövő héten már nem lesz meg"
- És felhívja a magán hirdetéseket és zaklatja a tulajt, hogy majd ő eladja a kéglit.
És tegyük hozzá vevőket fölöslegesen elhajtják meg nem hívjal vissza, lekezelik, stb.
Vevőként tapasztaltam sok rosszat.
Legjobb, mikor nem írnak le lényeges dolgokat az ingatlannal kapcsolatban, amit ha tudna az ember, fel se hívná. Pl hogy valami miatt nem hitelezhető, vagy hogy a telek osztatlan közös tulajdon. Fölöslegesen rabolják egymás idejét.
Meg mikor egy garázsnál nem írják le a pontos helyét. Mit gondolnak, 2km-re az otthonától akar valaki garázst venni?
#8: "itt Magyarországon ez egy lenézett szakma"
Azért, mert az ingatlanosok 90%-a kókler és csak a pénz érdekli, de marhára nem ért ahhoz, amit csinál, max nagyon nyomulós.
Ha gyorsan kell a vevő, akkor így is úgyis áron alul fog elmenni az ingatlan. Nem is beszélve arról, hogy az esetek többségében a vevő a tulajjal egyezkedik az árról nem az ingatlanossal, akkor meg mindegy, ha magának adja el.
Egy távol lévő vagy speciális ingatlan esetében van értelme az ingatlanosnak, de ha az ember a saját lakását árulja, amiben él, akkor az ingatlanos csak pénzkidobás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!