Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az merült fel bennem, hogy...

Az merült fel bennem, hogy amennyiben kötelezővé tennék a védőoltást, és ezt elutasítva kirúgnak, hozhatnak olyan jogszabályt a helyzetre való tekintettel, hogy a munkakeresési járadék nem jár ilyen esetben? (Kereskedelem és vendéglátás)

Figyelt kérdés

#kötelező oltás #Munkakeresői járadék
2021. júl. 23. 08:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%

"AZ OLTOTT IS VÍRUSHORDOZÓ ÉS FERTŐZ!!!

"

Csak közel sem annyira, mint aki nem vette fel az oltást. Ezt valahogy mindig elfelejtik az oltás ellenes táborban.

2021. aug. 6. 13:08
 12/24 anonim ***** válasza:

11-esnek:

- Nem vagyok oltás ellenes,nem tudom, hogy sikerült ilyen messzemenő következtetéseket levonnod.

Te is beleesel abba a hibába, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk", mintha más út nem is létezne..

2. A fertőzést ugyanúgy átadja az oltott is. Támaszd alá szakmai anyaggal, hogy az oltottak kevésbé fertőznek, mint az oltatlanok, különben üres mondanivaló marad.

2021. aug. 9. 09:05
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Nézz utána, sokkal kevésbé terjed az oltottak között és aki el is kapja sokkal enyhébb lefolyása van.
2021. aug. 9. 12:56
 14/24 anonim ***** válasza:

"Nézz utána, sokkal kevésbé terjed az oltottak között és aki el is kapja sokkal enyhébb lefolyása van."

Úgy tűnik, nem érted a dolgokat vagy nem tudom:

AKI BE VAN OLTVA, AZ UGYANÚGY MEGFERTŐZI A MÁSIKAT - NEM A MÁSIK EMBERT VÉDED, HANEM MAGADAT AZ OLTÁSSAL.

Ha két oltott találkozik, akkor nyilván alacsonyabb a fertőzöttség, mivel mindketten be vannak oltva. De ha egy OLTOTT (pl. orvos, ápoló) ÉS EGY OLTATLAN TALÁLKOZIK, akkor aki be van oltva, UGYANÚGY MEG TUDJA FERTŐZNI AZ OLTATLANT. Ugyanúgy hordozza a vírust az oltott és ugyanúgy fertőz, mint az oltatlan.

Tehát azzal, hogy az egészségügyben kötelezővé teszik az oltást, nem a betegeket védik, hanem SAJÁT MAGUKAT. Ha minden egészségügyis be van oltva, de a betegek nincsenek, akkor éppen úgy elkaphatja a beteg a fertőzést, mint az utcán.

Ezért írtam, hogy "parasztvakítás".

2021. aug. 10. 11:44
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

14-es: attól, hogy nagy betűvel írsz, még nem lesz igazad.

1. az oltottak közül jóval kevesebben fertőződnek meg. aki nem fertőződik meg, nem is adja tovább

2. azok, akik be vannak oltva és mégis megfertőződnek, azoknál a betegség általában gyorsabb lefolyású, így kevesebb ideig képesek továbbadni a vírust

De ezt leírták előtted, és te is beidézted "Nézz utána, sokkal kevésbé terjed az oltottak között és aki el is kapja sokkal enyhébb lefolyása van.", csak úgy tűnik nem akarod megérteni.

2021. aug. 10. 12:38
 16/24 anonim ***** válasza:

"1. az oltottak közül jóval kevesebben fertőződnek meg. aki nem fertőződik meg, nem is adja tovább"

Oké, akkor Te is nézz utána: nem arról van szó, hogy aki oltott, az nem fertőződik meg, hanem arról, hogy aki be van oltva, az KEVÉSBÉ betegszik meg, nem olyan súlyosan, nem kerül lélegeztetőre, stb. - de ugyanúgy fertőz másokat.

[link]

2021. aug. 10. 14:17
 17/24 anonim ***** válasza:

Utánanéztem.

[link]

"Az oltást követően bekövetkező megfertőződés tipikusan enyhe lefolyású és kevéssé fertőző"

"ritkán előfordulhat megfertőződés az oltás után is"

Te is nézz utána a "kevéssé fertőző" és a "ritkán előfordulhat" szavak jelentésének.

2021. aug. 10. 14:40
 18/24 anonim ***** válasza:
54%

"Karikó Katalin: egyik koronavírus oltás sem véd a fertőzéstől

Sokan azt hiszik, ha megkapták a vakcinát, nekik már mindent lehet, mert védettek. Ez koránt sincs így. Ők is megfertőződhetnek és akkor a vírust is továbbadják. A vakcinák a kórházba kerüléstől védhetnek meg – mondja a Pfizer-vakcinát kifejlesztő magyar biokémikus, Karikó Katalin a Szeretlekmagyarorszag.hu-nak."

A továbbiakban befejeztem az értelmetlen vitát - nem szoktam szélmalom harcot vívni.

Szajkózzátok csak a jól besulykolt szöveget:

"csak az idős, krónikus betegek halnak meg" - rég nem igaz, stb.

2021. aug. 10. 14:54
 19/24 anonim ***** válasza:
45%
#14: nem csak saját magukat, másokat is védenek ezzel. Sokkal kevésbé terjeszt aki oltott, de ezt a laposföld hívő oltatlan birkák sose fogják megérteni.
2021. aug. 10. 14:57
 20/24 anonim ***** válasza:

14 vagyok: nem vagyok laposföld hívő, oltatlan birka, viszont TAPASZTALAT, hogy jó eséllyel kórházban kaptam el az OLTOTT ORVOSTÓL a fertőzést, aki egy pozitív beteget nem vett fel az osztályra. (Ő védett volt, nem betegedett meg, csak én és a szomszéd ágyon fekvő beteg - ugyanaz volt az orvosunk).

No, hát ezért hajtogatom, hogy az oltott ugyanúgy továbbadja a fertőzést.

De nem muszáj elhinni, el lehet mondani mindennek... :-(

2021. aug. 10. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!