Maradhat így a diákmunka?
A 2. nem érti amit olvas.
Kérdező, nem dolgozhatsz diákként, mivel él a szerződésed 1.-től.
Ha most végeztél, akkor a diákigazolványod érvényes október 31-ig, tehát dolgozhatsz diákként.
Az, hogy van munkaviszonyod, nem zárja ki azt, hogy másként is dolgozz, lehet diákszövetkezeten keresztül dolgozni akkor is, ha munkavállaló vagy.
Azt kell csak megkérdezni, hogy a szerződés, amit alá fogsz írni, tartalmaz-e bármilyen korlátozást másik jogviszonyra vonatkozóan.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért fog a munkaviszonyod augusztus 1-el kezdődni, ha csak 20-tól dolgozol. Erre a ~20 napra állásidőre járó bért kapsz, vagy mi lesz?
#4 “A munkaviszony kezdete, vagy a hallgatói jogviszony vége (diákigazolvány érvényességének utolsó napja) lezárja a "diákságot"."
A hallgatói jogviszonya már megszűnt, ettől függetlenül a diákigazolványa még érvényes. A kettő nem esik egy időpontba.
Egész egyetem alatt volt munkaviszonyom és diákszövetkezeten keresztül is dolgoztam, semmi nem tiltja. És a diákszövetkezet tudott róla, ők vettek fel egy belső munkához munkaszerződéssel az egyik saját cégükbe. Tehát nekik és az egyik partnerünknél is dolgoztam folyamatosan.
Köszönöm a válaszokat!
Jó lenne, ha maradnék ott, mert szét unnám magam az üres időben.
Azt esetleg tudja valaki, hogy kitől lehet ezt megkérdezni?
Komolyan ijesztő, és felháborító, hogy valaki, aki ennyire értetlen, gyerekeket fog tanítani. :(
Ezt írtad: "... munkaviszonyom az iskolával mát augusztus 1-jén létrejöhet nagy valószínűséggel."
Na, akkor megkérdezed az iskolát (Bár nem is értem, nincs a kezedben szerződés?), hogy akkor most 1.-től hivatalosan élő szerződésem van? Ha a válaszuk: "Ja, az.", akkor már nem lehetsz diákmelós.
Jeeeeeeeeeee
Megjött az "van diplomád de nem tudod azt, hogy... (valami baromira nem a szakomhoz vagy a diplomámhoz kapcsolódó dolog)
Hol voltál eddig, már úgy vártalak. <3
És hogy visszakérdezzek. Ennyire értetlen vagy? Nem írtam alá szerződést, augusztus 1-jén fogom xd oda van írva.
Honnan tudnám mi van benne addig? :D
És ha eddig nem tűnt volna fel, én a szabályra vagyok kíváncsi, hogy egy frissen végzett tanár (mivel nem tudok elképzelni más szakot, ahol ez a helyzet kialakulhat) csinálhatja-e a diákmunkát úgy, hogy van még joga diákként dolgozni, de szerződése is van egy iskolával.
Hihetetlen, hogy valakinek ennyi ésszel joga van paradicsomot összekockázni és varrótanfolyamot kezdeni, hová lett ez a világ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!