Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a fizetésed, és ebből...

Mennyi a fizetésed, és ebből mennyit takarítasz meg havonta?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam itt nemrég, hogy sok negatívumot kap a babaváró, de pl ha most ez nem lenne, alig lenne 2 millió ft megtakarításom, közel a 30 hoz....Jelenleg kb havi 50-70 ezret rakok félre.

Nem tudnék házat/lakást venni mert nem lenne önerőm.

Ki hogy áll ezzel?

2021. júl. 20. 08:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 A kérdező kommentje:

családi szemmel nem tudom még nézni, de ha 1 gyerkőc jönne akivel tervezünk:

166 ezer /Fő

megtakarítás fogalmam sincs lesz-e ha jön a gyerkőc, fogalmam sincs mennyibe is kerül egy gyerek.

Óvatosan úgy számolom hogy nagy átlag havi 70.000 Ft megy majd csak a gyerekre. Jó ezt így annyira nem lehet behatározni de kezdőnek ennyivel indulok. kaja, pelenka, ruha stb.

Ha dokihoz kell menni sakk....mert alkalmanként 20 ezer gondolom min

2021. júl. 20. 11:16
 22/74 anonim ***** válasza:
66%
730 ezret kapok, ebből durván 450k-t tudok félre rakni átlagosan. Villamosmérnök.
2021. júl. 20. 11:20
 23/74 anonim ***** válasza:
23%

Egy nagyon durva átlagolás szerint egy gyerek felnevelése 25 millió Ft, ha egészséges, nincs semmi tartós betegsége, speciális igénye. És ebben nincsenek benne az elektronikai eszközök és a 18. éve utáni iskoláztatás kérdésköre.

Egyébként mérnök BSc, közgazdász MSc végzettséggel vagyok középvezető az autóiparban

2021. júl. 20. 11:22
 24/74 anonim ***** válasza:
100%
#23 ez nem egészen van így, ellenben keleten gyakorlatilag kipusztulnának a nélkülöző gyerekek.
2021. júl. 20. 11:24
 25/74 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit soknak tűnik az a 25 millió.
2021. júl. 20. 11:28
 26/74 anonim ***** válasza:
Te mennyit keresel kérdező?
2021. júl. 20. 11:28
 27/74 anonim ***** válasza:
76%

Az én férjem keres ~800 nettót, valóban programozóként. Én mielőtt eljöttem szülni, 360 nettót kerestem multinál sima mezei alkalmazottként.

A gyerek érkezésekor a nagyobb kiadások egyszeriek (babakocsi, ágy, ilyenek), azokat is meg lehet oldani olcsón, használtan esetleg, a havi rendszeres kiadások pedig nagyon sok mindentől függnek. Mi ~50 ezret költünk most a gyerekre, de ez némileg emelkedni fog, hogy bölcsibe megy. Viszont nálunk tisztán anyatejes volt, soha nem kapott tápszert (az elég drága), a hozzátáplálásnál sem vettem bolti püréket, hanem egyből falatkásan kapta, amit mi eszünk, pelenkából sem fogy annyi, mert moshatózunk (az is szintén egy egyszeri nagyobb kiadás, cserébe a havi pelusadagon elég jól lehet vele spórolni), nem beteges, az alap K és D-vitaminokon kívül gyógyszerre nem költöttünk, kivéve persze az ajánlott oltásokat, amik szintén nagyobb költséggel járnak (bár mi jó helyen lakunk, az önkormányzat a főbb ajánlott oltásokból elég nagy részt átvállalt, de ez tényleg önkormányzatonként eltérő, hogy mikbe fizet bele és mennyit, ha egyáltalán). Szóval a 70 ezerrel szerintem még fölé is lőttél, de ez jó, mert ha az belefér, akkor talán minden alap dolog is bele fog férni.

2021. júl. 20. 11:34
 28/74 A kérdező kommentje:

utsó: köszi szépen hogy leírtad ezeket.

az becsülendő hogy 8 kilót keres a férjed, de így is próbáltok ésszel élni és költekezni, pedig megtehetnétek ennyi pénzből már hogy kb semmit sem számoltok, csak kerül amibe kerül, mindegy megengedhetem.

300 körül kapok én is.

A havi 70 et úgy írtam a gyerkőcre, hogy az kb a max.

2021. júl. 20. 11:39
 29/74 anonim ***** válasza:

#24: Melyik része? Írtam, hogy nagyon durva átlagolás. Millió dologtól függ. De én mindig úgy feltételezem, hogy egy szülő nem a létminimum megadására törekszik. Igenis számolni kell a több, drágább kézzel fogható és nem kézzel fogható dologgal

2021. júl. 20. 12:10
 30/74 anonim ***** válasza:
#22 Melyik szakiranyban tevekenykedsz a villamosmernok szakman belul? Pontosan mivel foglalkozol. Csak kivancsisag. 🙂
2021. júl. 20. 12:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!