Az egyetemisták inkább teherként élik meg az egyetemi éveket és alig várják, hogy vége legyen és dolgozhassanak vagy szeretik csinálni?
Ezt nagyon nehez megvalaszolni. Nem egyforma hatterrel rendelkezunk, a kepessegeink sem egyformak. Valaki vegigbulizza es kapja a penzt otthonrol, valaki meg rengeteget dolgozik, tanul mellette es lehet nulla vagy eppen 1-2 bulin van.
Olyan is van akit nem erdekel a szakmaja de van az az ember aki mindent szeret es a tudasszomja hajtja.
Nehez a valasz.
Én se szerettem egyetemre járni. Eleve nem volt könnyű, sose értettem ezt a "végig bulizta" szakokat, nekünk folyamatosan kellett tanulni, a vizsgaidőszakban főleg.
Azon kívül pedig dolgoztam, mert a szüleim nem adtak semmi pénzt, és a pénzből általában az egyetemhez szükséges tankönyveket vagy vizsgákat tettem le.
Az egyetlen, ami igaz, hogy azt gondolom megérte, mert jó munkám van, magas fizetéssel és most jóval könnyebb az életem. De nem szívesen ülnék vissza tanulni.
Én imádom az egyetemet. Szeretem ezt tanulni, mindent szeretek. A tárgyakat, a tanárokat, a diáktársaimat, a kolit, stb. Valószínűleg jó munkám is lesz majd, mert már most jó munkám van. Egyébként támogatnak a szüleim, ami nagy előny, koncentrálhatok a tanulásra.
Vizsgaidőszak első felében nem csinálok semmit tanuláson kívül. De tényleg napi 5-14 órákat tanulok. Szorgalmi időszakban pedig szabad vagyok, annyi, hogy bejárok az órákra (mivel nagyon jók). Zh hét 2-szer van, akkor azért tanulok valamennyit.
De nem félek kikerülni a munka világába. Annyi, hogy még egy mestert akarok.
Alig várom, hogy pénzt kereshessek, és különköltözhessek, kicsit ki szeretném szellőztetni a fejem egyedül.
Barátaim az egyetemen nem igazán vannak.
Télen fejezem be az alapképzést (reményeim szerint).
21F
Szerintem szak és ember függő.
Ha családod biztos anyagi körülményeket ad, könnyű a szakod és van egy jó barátitársaságod az egyetemi évek a legjobbak.
Ha ezek közül bármelyik hiányzik akkor nagyon vágod hogy vége legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!