Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mit kezdene ennyi pénzekkel...

Ki mit kezdene ennyi pénzekkel? Ötletek?

Figyelt kérdés

Fél millió és negyven millió. Az első aktuális, a második 5 év múlva lesz az, ha összejön a külföldi munkám. A családban és ismerősök közt nincs vállalkozó vagy kereskedő aki tudna irányt mutatni hogyan kamatoztathatnám a pénzem. A jelenlegi ötleteim: a mostani félmillióból kripto valutákat venni és reménykedni az árfolyamok emelkedésében, a majdani 40 millióból pedig házakat, bérbeadás céljából hogy passzív jövedelmem lehessen a bérleti díjakból amikor már újra itthon élek.

Szeretném kikérni a véleményeteket, ti mit csinálnátok ennyi pénzekkel, mibe kellene raknom hogy a lehető legjobban járjak?

2021. júl. 16. 02:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Van saját háza. Utána mibe fektesse?

2021. júl. 20. 11:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Van saját háza?

1) Nem mondott ilyet

2) Akinek van saját háza, az már tart ott az életben, hogy nem 500.000 Forint az össz vissz vagyona :D.

Leírtam, hogy szerintem mi a szitu. Adott egy 19 éves gyerek, aki talált kukoricacímerező vagy ruhahajtogató munkát "osztrákoknááá". Kiszorozta a havi fizetését 5 évre és ennyi. Úgy gondolja hazajön 40 millió Forinttal, befekteti, és neki soha többet nem kell dolgoznia, mert ha azt befekteti onnantól kezdve önmlik majd a pénz. Szerintem ez a felállás. Kicsit vissza kéne csöppenni a valóságba :D.

Senki nem cáfolt erre rá. Ha nem így van, szorri.

Én még mindig azt mondom, valahol laknod kell. Ha lsz 40 millió Forintot, az önállósodáson kezdj el gondolkodni. Saját ház, autó, minden ami kell egy "normális" élethez. Ha ezek megvannak, akkor akarj befektetni.

2021. júl. 22. 22:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel most a kérdező.

Engem az érdekel, hogy miután annyira lehúztad az ingatlanokat, mit ajánlasz helyettük.

2021. júl. 23. 09:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Nem vagyok befektetési guru. De most gondolt el, mit tudsz venni 40 millió forintból? Egy közepes lakást. Esetleg vidéken egy családi házat. Max havi 150 ezret hoz feketén. Legálisan szerintem 100-at sem. Nokedli. Aztán tatarozhatod a kiadott házadat ugyan úgy 4 évente. Ezért nem kell 40 milliót "befektetni", hogy csorogjon belőle száz ezer havonta. Mit csinálsz vele? Semmit. Előrébb vagy? Nem. Kell mellette dolgoznod? Igen.

Még ha állampapírba rakod is többet kamatozik szerintem 5 év alatt, mint amit egy ilyen csoda lakáson hozni tudsz. Mindenki így van vele. Lakás! Kiadni! Kiadni! Úristen én csak hátradőlök és dől a lé! Ja, nagyon... :D

2021. júl. 28. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!