Ha a bérfizetés napja épp szabadságos napra esik, valóban köteles (Mt szerint is) a cég még szabi előtt fizetést adni? Kp-s fizetés!
Elvégre nem úgy megyek szabira hogy ma bejelentem és holnap megyek, hanem hónapokkal korábban és írásban leadtam.
Ha a cég hónapokkal előre tudja hogy szabin leszek a bérfizetés napján, miért nem adja oda előre-ha még az Mt-ben is benne van ez?
A munkabér kifizetésének szabályai
„Készpénzben történő kifizetéskor a szabadság kezdete előtti munkanapon ki kell fizetni a szabadság idejére eső bérfizetési napon esedékes, valamint az igénybe vett szabadság idejére járó bért. „
Hoppácska!
Azt mondták nem adják oda a bért, menjek be érte, de nem megyek mert szabin vagyok elutazva,erre azt mondták akkor majd ha visszajöttem. 3 hét múlva. Vagyis várjak 3 hetet a béremre.
Na de az Mt meg nem ezt mondja!
Ezt dealeld le a munkaadóddal, törvéynileg igen a szabi elott kell adnia. Ez egy dolog. Ebben mi mit segítsünk nem értem. Megtaláltad a választ magadtól is, innentől próbáld érvényesíteni az akaratod.
Miylen munka ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!