A GYED időtartamára valóban fizetés nélküli szabadságot kell kérni írásban a munkáltatótól?
A GYED-et már megkaptam, de az ahhoz szükséges papírokat is az általam felkutatott csődbiztossal írattattam alá. Azért biztos, ami biztos, megírom ezt a kérvényt, hogy le legyek védve.
Köszönöm szépen a válaszod!
Még egyszer, most nem értem, hogy mit kell kétszer küldeni? Elküldeni egy levelet, az visszajön, akkor megint elküldeni, az visszajön???
A tértivevényre gondolsz?
Attól, hogy a cég csődeljárás alatt áll, még munkáltató.
Attól, hogy a cég csődeljárás alatt áll, még a tb-vel kapcsolatos feladatait, kötelezettségeit teljesíteni kell.
Nem kell sokat faxnizni. Ha valamit nem tudsz elintézni, akkor a tértivevénnyel feladott levél az megfelelő, de nem kell kétszer feladnod, ugyanis a második kéézbesítés megkísérlését követően az ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni, ha a címzett nem vette át saját hibájából.
Egyebekben az OEP szakágazati egysége (jellemzően az Ellenőrzési Osztályok) segítenek igényed érvényesítésében ha kéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!