Emberek mit nyafognak annyit ha túlórázni kell?
Nálunk az elszámoláshoz volt kártyás beléptető rendszer.
Kezdés:
A rendszert 7:55-kor kapcsolták be, bejárósként mindig odaértem 7:10-re és unalmamban dolgoztam, de visszakellet menni 8 előtt becsekkolni, néhányszor csak később jutott eszembe és ez levonást jelentett.
Ha 10-kor jutott eszembe, akkor papíron 2 óra hiány, valóságban 50 perc többlet!
Munkaidőben:
A főépület elhagyása kártyás kicsekkolással, visszatérés becsekkolással pl. ebéd miatt, így inkább maradtunk a szendvicsnél és közben ketyegett a munkaidő.
Később jól kifogtak rajtunk, ha nem csekkoltál ki a 15 perc fizetett ebédidődre, akkor levontak extra 45 percet.
Munkaidő után:
A kártyás kiléptetőt 16:15-kor lekapcsolták, ha nem csekkoltál ki automatikusan beírt a rendszer a 15:00-as kicsekkolást.
Este 20:00-ig túlóra, papíron 15-ös kilépés és hiány!
Hétvégén 8-12 között volt bekapcsolva a beléptető rendszer, de 8-10 órás napokat toltunk.
Engem szó szerint fel***ott elég rendesen ez a szisztéma, rekord 120 óra extrát számoltam, ők meg kihoztak 38 óra hiányt.
Hétvégén délben kisétáltam, napközben meg 15-kor, ha eleve azt számolják, legyen igazuk, 1 hét alatt kirúgtak :)
Ott nyafognak és tegyük hozzá jogosan, ahol:
-Nincs kifizetve
-Vagy nincs lehetőség a lecsúsztatására
Vagy az egyik vagy a másik kell.Olyan nincs,hogy valaki túlórázik a semmire.
Nálunk ha 2-en dolgozunk együtt 8-16 között legyen szó közös labormunkáról, megbízásos feladatról, vagy mérési kiértékelésről, akkor lefelezik az időt és 4-4 órát számolnak el mindkettőnknek a 8-8 helyett.
Indoklás, hogy "Egyénenként csak 50%-át csináltátok a feladatnak!"
Az is nagyon vicces szokott lenni, mikor be vagyunk írva 1 feladatra 4-en, akkor 4-el osztva számolják el a munkában töltött időt, mivel fejenként csak 25%-ot teljesítettünk.
Ugatnak, hogy nincsen meg az alap munkaóraszámunk, dolgozzunk többet, hogy legyen legalább a havi 160 óránk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!