Legyen garantált 200-bruto fizetés szerintetek? Támogatjátok ezt?
Kérdező helyett kifejtem: Karácsony egyik kampányígérete, hogy 200 000 forintra emeli a nettó minimálbért (nem a bruttót).
Szerintem ez elég nyílt szavazatvásárlás, és előre látom, hogy a középosztállyal akarja majd kifizettetni. Kár, mert amúgy kedvelem KG-t.
"Olvastok gazdasági híreket? Pár hete volt téma állandóan, hogy a minimálbért bruttó 200 (nettó ~133) ezer forintra emelnék 1-2 év alatt. A Fidesz, nem Karácsony."
Itt garantált fizetésről van szó, nem minimálbérről.
Ez ebben a formában (tehát bruttó, és garantált fizetés nem minimálbér) senkinek nem volt igérete ha jól tudom, de lehet hogyén vagyok tájékozatlan. A garantált fizetés abban tér el a minimálbértől, hogy nem csak azt garantálja, hogy minden dolgozó kap ennyit (tehát úgymond "tartalmazza" a minimálbér meghatározását), hanem azt is, hogy BÁRKI, aki dolgozni akar, biztosan kap ennyiért munkát, ha a versenyszférában nem, akkor az államtól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!