Informatikán belül melyik irányba érdemes menni, ha nem vagyok teljesen kocka?
Felültem a hype vonatra, és jelentkeztem mérnök informatikus szakra. Mindenki azt mondta ebben van a pénz, aranyéleted lesz, csak úgy kapkodnak majd érted. Tudsz írni egy for loopot és már rohannak is utánad!
Van olyan idióta, aki még mindig ezt hangoztatja. Azóta rájöttem, hogy ez egy lufi volt, ami sajnos kipukkadt, de már akkor eresztett, amikor belevágtam ebbe az egészbe.
Medior lett az új junior, hatalmas elvárások vannak a pályakezdők felé is.
Nem azt mondom, el lehet helyezkedni, de most már nagyon kockának kell lenni hozzá. Nem utálom én az informatikát, csak ilyen szinten már nem akarok belemélyedni a dologba. Nyilván kis erőfeszítés kis pénzzel jár, de ez már egyáltalán nem érdekel. Csak találjak végre munkát.

Szerintem ez a "kocka" jelző borzasztóan primitív.
Meg nem is értem, milyen kép van benned az egészről: ezen a területen dolgozom, jelenleg is munka mellett végzek informatika képzést, és teljesen hétköznapi emberekkel találkozom.
Meg úgy tűnik, szerinted "informatikus = programozó". Hát, nem, nagyon nem.
Aztán látom, mit nem szeretnél, de jó lenne eldönteni, egyáltalán mi vonz ebben az egészben. Mert ha csak a pénz, akkor most gondold át.
Hirtelen nem tudtam a kocka szó helyett jobbat. Fanatikusok, ennyi. Tisztelem őket ezért, mert ilyenekből lesz a jó szakember. Én nem vagyok ennyire kitartó.
"de jó lenne eldönteni, egyáltalán mi vonz ebben az egészben"
Jelenleg már semmi. Pusztán azért erőltetem, mert nem akarom, hogy a többévnyi egyetem kuka legyen.

"Jelenleg már semmi."
Akkor ad fel.
Informatika területen a legtöbb pozíció idegölő. Aki adott területhez nincs semm imotivációja, az nem csak sz*r pozícóba kerül, de elsőként is fog kiégni.
Pedig az egyszerű kódolón kívül lehet foglalkozni kiberbiztonsággal, rendszerüzemeltetéssel, adattárház fejlesztésével stb., ami mind sokkal izgalmasabb, mint egy üzleti specifikáció alapján leírni egy switch blokkot.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!