Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkavállónak a bruttó 300...

A munkavállónak a bruttó 300 ezres vagy a boritékos 350 ezres fizetés éri meg jobban?

Figyelt kérdés
2021. júl. 9. 10:09
A kérdező szavazást indított:
A bejelentett jövedelem
A fekete jövedelem
31 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A 350-nek mekkora része lenne borítékban? Az egész?
2021. júl. 9. 10:16
 2/15 anonim válasza:
100%

Mindkét választásnak megvannak a jó és rossz tulajdonságai is.

Bejelentett jövedelem esetén nyílván lejön belőle nem kevés, viszont ha pl.: hitelt szeretnél felvenni, kell a bejelentett munkaviszony (a legtöbb banknál). Ha nincsenek ilyen igények (később még beüthet hogy mégiscsak jó lenne hitelt felvenni), akkor a magasabb, fekete fizetés éri meg jobban, abból lehet félretenni, gyűjtögetni.

Meg ha munkahelyet szeretnél váltani, a fekete jövedelmes munkát nem biztos, hogy szívesen beleírod az önéletrajzodba tapasztalatként.

2021. júl. 9. 10:17
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Helyzettől függ szerintem. Egy pályakezdőnek jobb lehet a borítékos, aki nyugdíj előtt áll vagy kismama és GYESre készül, nekik számít, hogy mennyi a bejelentett jövedelem.
2021. júl. 9. 10:19
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez két külön lehetőség....????

azért azt te is tudod nyilván, hogy elég nagy a különbség...

De aztán majd ha jön a nyugdíj-elszámolás, akkor nem tűnik olyan fényesnek a több év "borítékos" megoldás...

2021. júl. 9. 10:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
#2: igazad van, nem csak a nyugdíj miatt hátrányos a feketemeló....
2021. júl. 9. 10:31
 6/15 A kérdező kommentje:

Igen az egész.

Igen 2 külön lehetőség.

Én a bejelentett párti vagyok,igaz hitelre nincs szükségem de azért kiváncsi vagyok hogy mi szólhat fekete mellett hosszútávon csak bajt látom

2021. júl. 9. 10:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#6: rövidtávon nyilván a boríték kecsegtetőnek tűnik. Hiszen a hivatalos bejelentett 300e - ha nincs semmi adókedvezményed, mint pl. gyerek, stb. - akkor kb. 200.000 nettó .

De ahogy már írták, a későbbi munkavállalásoknál is hátrány, hogy nincs hivatalos referenciád - nem is szólva az egyéb szociális juttatásokról... lehet, hogy a borítékos megoldásnál még szabadság sem jár neked... Vagy táppénz, ha beteg leszel, vagy netán munkahelyi baleset ér... Ott állsz munkaképtelenül - egy fillér nélkül.

A nyugdíjat, GYES-egyebet már leírták...

2021. júl. 9. 10:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a vallalkozo, aki csalassal indit, az minden, csak nem megbizhato!

Ha nem fizet ki, hogyan bizonyítod be?

Munkanelkuli nem jar.

Tappenz nem jar, hirtelen baleset, betegseg eseten.

2021. júl. 9. 11:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

borítéktól nem lesz jó nyugdíjad és visszaélnek vele

"Ha nem fizet ki, hogyan bizonyítod be?" pontosan. Nekem is volt ilyen munkám, sosem érte el, amit megbeszéltünk.

2021. júl. 9. 11:34
 10/15 anonim ***** válasza:
69%
Bruttó 300 az nettó 200. Ha az egész 350 jön borítékban , én azt választanám, az nettó 150 különbség, közel 200%. tb-t meg fizetném magam után, akar KATA IS és meg akkor is több marad és nyugdíj is lesz valamennyi
2021. júl. 9. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!