A munkavállónak a bruttó 300 ezres vagy a boritékos 350 ezres fizetés éri meg jobban?
Mindkét választásnak megvannak a jó és rossz tulajdonságai is.
Bejelentett jövedelem esetén nyílván lejön belőle nem kevés, viszont ha pl.: hitelt szeretnél felvenni, kell a bejelentett munkaviszony (a legtöbb banknál). Ha nincsenek ilyen igények (később még beüthet hogy mégiscsak jó lenne hitelt felvenni), akkor a magasabb, fekete fizetés éri meg jobban, abból lehet félretenni, gyűjtögetni.
Meg ha munkahelyet szeretnél váltani, a fekete jövedelmes munkát nem biztos, hogy szívesen beleírod az önéletrajzodba tapasztalatként.
Kérdező, ez két külön lehetőség....????
azért azt te is tudod nyilván, hogy elég nagy a különbség...
De aztán majd ha jön a nyugdíj-elszámolás, akkor nem tűnik olyan fényesnek a több év "borítékos" megoldás...
Igen az egész.
Igen 2 külön lehetőség.
Én a bejelentett párti vagyok,igaz hitelre nincs szükségem de azért kiváncsi vagyok hogy mi szólhat fekete mellett hosszútávon csak bajt látom
#6: rövidtávon nyilván a boríték kecsegtetőnek tűnik. Hiszen a hivatalos bejelentett 300e - ha nincs semmi adókedvezményed, mint pl. gyerek, stb. - akkor kb. 200.000 nettó .
De ahogy már írták, a későbbi munkavállalásoknál is hátrány, hogy nincs hivatalos referenciád - nem is szólva az egyéb szociális juttatásokról... lehet, hogy a borítékos megoldásnál még szabadság sem jár neked... Vagy táppénz, ha beteg leszel, vagy netán munkahelyi baleset ér... Ott állsz munkaképtelenül - egy fillér nélkül.
A nyugdíjat, GYES-egyebet már leírták...
Az a vallalkozo, aki csalassal indit, az minden, csak nem megbizhato!
Ha nem fizet ki, hogyan bizonyítod be?
Munkanelkuli nem jar.
Tappenz nem jar, hirtelen baleset, betegseg eseten.
borítéktól nem lesz jó nyugdíjad és visszaélnek vele
"Ha nem fizet ki, hogyan bizonyítod be?" pontosan. Nekem is volt ilyen munkám, sosem érte el, amit megbeszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!