Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor hogyan fizetnek?

Kolbaszkarika kérdése:

Ilyenkor hogyan fizetnek?

Figyelt kérdés
Szóval... a cég aminél dolgozom minden 15.-én van fizetés. Én július 7-től kezdtem el dolgozni és augusztus 15.éig tervezek dolgozni. Az éves szabadság az 24 fizetett szabadnap. Ebből én 11 napot tudok kivenni mivel év közepe van. A kérdésem, hogy ki vehetem e mind a 11 szabadságot és ki is fizetik azt augusztus 15.-én ha utána felmondok?

2021. júl. 8. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Ha kiveszed akkor nem fizetik ki. Ha megmardna akkor valszeg elkuldenenek szabira de akkor se biztos hogy kifizetnek
2021. júl. 8. 16:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelesek kiadni előre. Ha meg elengednek szabira utána már nincs mit kifizetni. Ha nem mész szabadságra, akkor kifizetik azt a 2 és fél napot, ami időarányosan járna erre az időre, de nem 11 napot természetesen.
2021. júl. 8. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Én július 7-től kezdtem el dolgozni és augusztus 15.éig tervezek dolgozni. Az éves szabadság az 24 fizetett szabadnap. Ebből én 11 napot tudok kivenni mivel év közepe van."

Július 7-augusztus 15-ig kb 5 hét van, erre időarányosan jár 2 nap szabadság. Nem tudom hogy jött ki neked 11 nap.

Ha az időarányosan járó szabadságot kiveszed, akkor munkaviszony lezárásakor nem fizetik ki. Csak akkor fizetik ki, ha nem vetted ki.

2021. júl. 8. 17:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezt a 11 napot mégis hogy számoltad ki?
2021. júl. 8. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
...december 31-ig számolta..., de az úgy nem jó, ha csak augusztus 15-ig marad.
2021. júl. 8. 20:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Az egész évre számolta nyilván.
2021. júl. 8. 20:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget. Én is így gondoltam csak a kollégám nagyon erőltette hogy mégpedig lehet így, de szerintem is így logikus.
2021. júl. 9. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Éves szabadság van, ami adott esetben a munkaviszonnyal eltöltött idővel arányosan jár, ha nem egész évben vagy ugyanannál a munkáltatónál.

Ez most nem logika, hanem törvényi előírás kérdése.

Idézet a Munka Törvénykönyvéből:

" A munkavállaló részére, ha munkaviszonya év közben kezdődött vagy szűnt meg - a 118. § (4) bekezdését kivéve - a szabadság arányos része jár.

A fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít."

2021. júl. 10. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!