40 éves emberek mit rontottak el akiknek se lakásuk, se egzisztenciájuk nem lett?
Egyáltalán elrontottak valamit, vagy nem felelősek?
Akár nők, akár férfiak. Az emberek egy része ennyi éves korára eléri az említett dolgokat, de másik felük azt mondja hogy itt nem lehet semmit elérni, hiába dolgozza ki a belét.
Mik a legfőbb különbségek?
# 14
én csak azt ismerem amit széles körben a sikeresség alapjainak tekintenek:
saját jó minőségű ingatlan, ugyanígy autó, megtakarítás, rendszeres külföldi nyaralások, karrierút, pénz bőségesen szórakozásra
20:29-es vagyok
Értem, tehát a társ. elvárta anyagi eredmények a siker jelei. Ebben az esetben ezeket "rontottad el":
-nem megfelelő célkijelölés (pl. későn kapcsoltál, h lakást akarsz)
-rossz módszerű célmegvalósítás (pl. alacsony iskolai végzettség, rosszul fizető munkahelyek),
-motivációd nem volt elegendő a hosszú távú célok megvalósításához,
-és nem tudod az eddigi viselkedésedet korrigálni.
Nekem az segített, hogy megundorodtam magamtól
Iskolában picit átlag feletti voltam, de lusta. Mindig volt munkám, de pótolható személy lévén nem túl jók.
25 évesen elkezdett zavarni, hogy a boltban nézem az árakat egy nyomorult cipőnél, szalonnánál.
Untam, hogy a Józsin alkudozok ruhákért, és hónap végén közeli lejáratú értékcsökkent termékeket tudok venni.
Untam, hogy egy szobában lakok egy albérletben.
Untam, hogy a szükséges dolgokon túl soha nem telt valami luxusra (okostelefonok bejövetelekor 5 hónapot spóroltam egy százezres telefonra)
Elkezdett érdekelni, hogy van egy rendes múltam, szar jelenem, de jövőm nincs.
Ahogy megváltoztam, lett egy normális párom, és 10 év elmúltával szánalommal gondolok akkori önmagamra.
Szerintem tehet róla, ha valakinek nincs egzisztenciája, de relatív, kinek mi az. Nekem a saját lakás/ház jelenti, mert 30-40 év múlva ha meghalok, akkor egy eladható értéket hagyok a gyerekekre, albérletnél nem tudnám ezt elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!