Szerintetek váltsak vagy maradjak?
Figyelt kérdés
36 éves vagyok, 3 szakos tanári diplomám van (földrajz, tesi, biológia), mindegyikből mesterképzés is. A jó ,,öreg" régi 4 éves osztarlanban végeztem még 2009 ben, aztán utána egyetem mindegyikből. Minősültem is ped II-be. Most átsorolás után bruttó 340 ezret keresek, ami hát mit ne mondjak, gyári melós szinjén van (nem nézem le őket, mert van sok haverom is köztük, csak azért 4+3 éb egyetem után ennyit keresni...na mindegy). Most van egy szakképzésben egy állás, arra pályáztam. Szerintetek érdemes váltanom? Teszem fel lesz a bérem egy alkul után jó esetben bruttó 400-420. Eddig gimiben tanítottam, és otthon éltem anyámmal (nagy ház, csak ketten vagyunk, külön lakrész, havi 150 ezret félretettem az utóbbi 4 évben, szóval van pár millióm). Ez Kelet-Magyarország. Van egy álmom, hogy lakást vehessek Miskolcon. Kb 17 millióért nekem totál megfelelő lakások vannak, 2 szobával. Van 7.5 millióm (többet gyűjtöttem, de 2.5 millióért autót vettem 5 éve). Olyan 9 milliónál (kb 11-12 hónap alatt összejött volna) vettem volna egy kis lakást (persze nem új, de rendesen felújított lakások vannak 17 körül pl Diósgyőrben)+ pár millió hitel. De láttam egy álláshirdetést egy szakképzésben Budapesten, és mivel a 3 szakomból 2-t is keresnek, ezért elgondolkodtam, hogy mi legyen. Elég nagy a dilemmám. Albérlet és mellette ugye alig tudok majd félretenni pár 10 ezer ft-ot, cserébe viszont még van egy kis esélyem, hogy párt találjak (ugye 4 éve senkim, de azért nincs, mert nem is kerestem, mivel eléggé égő, ha egy férfi egy házban lakik az anyjával 30 felett. Az egy dolog, hogy önellátó vagyok, de a tudat, meg a legtöbb nőnél ez kizáró ok). Vagy maradok ott ahol vagyok (habár már nagyon unom, nagyon szeretnék váltani) és 1 év múlva lakást vehetek, addig komoly gatyaszíjmeghúzás van, se barátnő, semmi szórakozás és havi 150 mehet félre, nagyon nem tudom mit tévő legyek. Ez hülyén hangzik 36 évesen, de így van. Melyik szerintetek a jobb variáció?2021. júl. 8. 15:08
1/5 anonim válasza:
Gyári melósként nettó 490 ezret kaptam most kézhez + cafetéria. Úgyhogy szerintem még csak nem is a gyári munkások szintjén vagy, hanem bőven azalatt, olyan takarítói szinten valahol. Mindenképp váltani kell, úgy látszik a diploma nem minden mégsem.
2/5 A kérdező kommentje:
1-es. Ha mernok vagy egy gyarban...
2021. júl. 8. 20:27
3/5 anonim válasza:
En Tatabanyan, gepkezelokent netto 530-at kaptam, ketto szombati tuloraval.
Igaza van az elso valaszolonak.
4/5 anonim válasza:
Nem vagyok mérnök, egyszerű gépkezelő vagyok.
5/5 anonim válasza:
Én a helyedben hitelt vennék fel (önerő megvan), és lakást vennék Budapesten, vagy ahol akarsz. Inkább hitel, mint az albérletet fizetni..
Bár én se vagyok hitelpárti, de nincs jobb ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!