Bruttó 415 000 ft első munkahelyen multinál, szakirányú gazdasági diplomával szerintetek is kevés?
Azért van különbség aközött, hogy te mivel lennél elégedett és hogy a piac mennyit fizet egy adott szakmában adott tapasztalattal. Itt gyakorin általában a válaszok arra mennek, hogy ki mennyivel lenne elégedett. Nyilván mindenki minél többel...
De ez a bruttó 415 a piac szerint átlagos bér egy 1-3 év tapasztalattal rendelkező számára. Az már más, hogy egyénileg igényekhez mérten kinek mennyi a kevés, az elfogadható vagy a sok. Tudom, hogy itt gyakorin mindeni milliókat keres, de szét kell nézni. Fel kell menni álláskereső portálokra, az jobban fogja körvonalazni a reális helyzetet. Sok helyen már megadják a fizetési sávot is, nézegetni kell és rájön az ember, hogy mi a valóság. De sajnos még mindig kevés az elérhető adat a fizetésekről, így a szórás sokszor sokkal nagyobb. Tehát amiket találsz attól lehet, hogy van alacsonyabb és magasabb bér is.
Nyugodtan lehet hasonlitani.
Nyugati kezdober(brutto 3000 euro) 60%-a, ha mar az arak sincsenek sokkal lemaradva.
Azaz, brutto 640 korul kene lennie a kezdobernek, viszont brutto 415 egy vicc, alja ber, ilyen berleti dijak es arak mellett.
Meg annyit, hogy nekem is tapasztalattal, brutto 500-al(brutto 1400 euro) akartak kiszurni a szemem az ocska rabszolgatarto.
Kimentem Nemetorszagba. Brutto 6500 euro.
Magyarorszagon a palimadarakat keresik, akiket kilehet zsakmanyolni alamizsnaert, mikozben az arak az egekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!