Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha magyarországon ennyire...

Ha magyarországon ennyire kevés a fizetés szinte mindenhol, akkor miért vesznek sokan nike, adidas ruhákat-cipőket, drága kajákat, ha a hó közepén vagy ha szerencséje van, akkor hó végére 0 forintja van?

Figyelt kérdés
Ennyire sokan gazdagok? Vagy ezt most nem értem...
2021. júl. 5. 20:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek egy része valóban keveset keres a valóságban is és papíron is. Ők nagy valószínűséggel a hamisítványt veszik meg ami szemre tűnhet valódinak (nike, adidas,...)

Az emberek egy része papíron keveset keres, de a valóságban többet.

2021. júl. 6. 06:34
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Valóban kevés a fizetés. Abban igazad van kérdező, hogy ha a fizetések nőnek, akkor az árak is, mert nincs termelékenységünk. Ugyanazon a szinten robogunk legalább 20 éve, és ez folyamatosan így megy. Emelik a fizetést, nőnek az árak és mindig ugyanott vagyunk. Kellene valami gazdasági erő, ami lehetővé tenné azt, hogy úgy tudnánk emelni, hogy közben jobban is éljünk, tehát ne az áremelkedés tegye ki a fizetésemelést.

Amikor bankban dolgoztam, nagyon sok embernél láttam folyószámlahitelt is, főleg az alacsony keresetűeknél. Egyébként sokan el is költik a teljes fizetésüket, így nem csoda, hogy sok mindenre telik.

2021. júl. 6. 07:52
 23/31 anonim ***** válasza:
49%

10-es:

Értelmezni kellene a cikket, mert nem megy, ahogy látom.

2021. júl. 6. 08:47
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdekes ennek a pszichológiája. Mérnök házaspárként kényelmesen élünk, bár alkalmazottak vagyunk mindketten, nem panaszkodhatunk anyagi értelemben. A ruhavásárlásunk mégis kimerül az olcsóbb boltokban, márkátlan cuccokban, de sokszor bemegyek egy-egy használt ruhaboltba is. Egy használati cikkről, ruhadarabról beszélünk, amit megveszek, ha tetszik és nem veszem meg, ha nem tetszik, vagy számomra ár-érték arányban nem felel meg. Abszolút nem érdekel, hogy van-e rajta pipa, vagy sem, avagy a plázában vettem, vagy a Lidl-ben. Csak hogy egy példával éljek... a férjem a hosszú gatyáit (3-4 ezer forintért) és a pólóit (1-2 ezer forintért) az Auchanban veszi akciósan általában. Tök jó minőségű és nem sajnálja, ha véletlen kiszakad mondjuk amikor fennakad valamiben az üzemben, vagy egy építkezésen.

Abban egyetértek, hogy cipőn nem szabad spórolni. De ez sem azt jelenti, hogy csak márkás cipőben lehet jó minőségűt venni, sőt... Szóval mi így élünk, ilyen értékrenddel. Megjegyzem a baráti társaságunk nagy része hasonlóan gondolkozik.

És akkor van néhány jelentősen alacsonyabb keresettel rendelkező egyén is a társaságunkban, látókörünkben, ahol jellemzően azt látni, hogy márpedig a márka kell, mert a márka menő, a márka minőség. Ha valakinek megéri 1 heti fizetését elkölteni egy pár cipőre, hát egészségére. Megértem, neki ez a fontos, tegye meg. Csak egyrészt ne bocsátkozzunk vitákba, mert különböző értékrenddel sosem fogunk egyetérteni, másrészt ne hangoztassa minden baráti összejövetelen, hogy neki milyen sz*r ilyen jövedelem mellett az élet, nem jut semmire, mert hát annyira nem lehet sz*r, ha a márkajelzésre futja viszonylag gyakran. :)

Számomra érdekes, hogy ezeket a cuccokat nagyon nagy százalékban nem orvosokon, mérnökökön, jogászokon látni. És az is érdekes, hogy az igazán nagy márkák gyakran egészen apró jelzést tesznek csak valahova viszonylag eldugva, vagyis nem az a céljuk, hogy 200-as betűmérettel hirdesse az ember, hogy neki mije van.

Ez persze csak az én környezetem általános megfigyelése, bizonyára sarkítás.

2021. júl. 6. 09:51
 25/31 anonim ***** válasza:
65%
a magyar nettó átlagkereset az egész országra vetítve 96 000 forint. A legalacsonyabb nem fekete hivatalos bér ma 50 000 ft közmunka, a legmagasabbat csak a lőlő félék nyilatkozatából derülne ki ha igazat vallanának be szóval azt nem tudjuk csak a létra alját
2021. júl. 6. 09:56
 26/31 anonim ***** válasza:
52%

nem rosszból, de azok a 1-2 ezer forintos pólók biztos jó minőségűek? egy márkás pólóval összehasonlítva?

2021. júl. 6. 10:33
 27/31 anonim ***** válasza:
76%

26# Ha rossz minőségű, rossz anyag összetételű lenne, nem vennénk meg. Ahogy amúgy a márkásat sem. :)

Én azt gondolom, hogy a példának hozott márkáknál sok esetben nem a minőséget fizeti meg az ember, hanem az emblémát. Van kínai farmerem, amit 7 éve hordok, meg márkás is, aminek 1,5 év alatt kikopott az ülepe. Attól, hogy egy-egy esetben én így jártam, az még persze nem jelenti azt, hogy márkás darabokban nem lehet jó ár-érték arányt kifogni. Vegye meg, aki meg szeretné, nincs ezzel semmi baj. Én is megveszem, ha úgy adódik, csak nem gondolom, hogy ez teszi az embert és erőn felül kéne költeni erre.

2021. júl. 6. 11:32
 28/31 anonim ***** válasza:
76%
én auchanban veszek 1000 ft ért polót jók nagyon 2-3 évig elmegy lyuk nélkül
2021. júl. 6. 11:55
 29/31 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak auchanból vásárolt ruháim, van ami 5 éves és még mindig jó.
2021. júl. 6. 17:01
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
na ugye
2021. júl. 7. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!