Szakszervezetek vannak még?
Figyelt kérdés
A munkahelyemen nagyon lenézik a dolgozókat, és folyton túlóráztatják őket. Minden nap van egy adott darabszám amit ki kell hozni, és ha ez péntekre esik, és netán van 4-5 kieső ember, akkor is bent marasztalnak még akár 6-7ig is. De sokszor (kb minden nap) amikor mindenki itt van, akkoris annyi darabszámot ír ki a főnök amiről tudja hogy túlórázni kell hogy kész legyen. Ha jól tudom a szakszervezetek csinálták ezt régen hogy egyenlőséget teremtettek a dolgozó és a munkáltató között. Vannak még ilyenek? (Csupán informálódás céljából kérdezem, egyedül úgysem mennék semmire max kirúgásra)2021. júl. 2. 14:14
1/3 anonim válasza:
Vannak. A kormány zsebében találod őket. Ennek folyományaként a túlórázással semmi gond nincs.
2/3 anonim válasza:
Magyarországon a szakszervezetek semmit sem érnek. Nincs tekintélyük, nincs beleszólásuk a dolgokba, senki sem védi a munkavállalókat.
Egyébként van szerződésed, abban benne van mennyi a munkaidő és a túlórázás. Olyan nincs, hogy minden nap bent tartanak mert épp nincs meg a darabszám.
Külföldön melózok autóiparban és itt ilyen nem lehet. Megvan határozva hánytól hányig dolgozunk, akár megvan a megadott autó akár nincs. Túlóra előre meghatározott napokon van.
5 évem alatt talán háromszor előfordult, hogy mi is rosszul álltunk akkor mindenkit egyesével megkérdeztek akar-e túlórázni, általában 3-4 ember szokott maradni a 30-ból, én sose maradtam, nekem elég a 8 óra egy napra :)
3/3 anonim válasza:
Sok helyen van szakszervezet, nálunk is. Minden évben ők küzdik ki a béremelést és néhány éve egy komolyabb szervezeti átalakítást is megakadályoztak, ami a munkavállalók kárára történt volna. A 250 dolgozóból 170 tag van, így azért működik. Ha csak 17 lenne, akkor a munkáltató max körberöhögi az igényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!