Magyarországon, sok cégnél miért nincsen szakszervezet?
Én sokáig úgy gondoltam, hogy a szakszervezet csak a gyári munkások vesszőparipája.
Viszont, a saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem csak nekik, hanem a képzettebb, jobb pozícióban levő embereknek is szüksége van szakszervezetre.
Elsősorban, azért, hogy rácsapjanak a felső vezetés kezére,ha inkorrekt módon akar eljárni.Illetve, a szabálytalankodások csökkentése is fontos lenne.Például, bejelentik,hogy spórolás kezdődik, de nekik ugyanúgy jár prémium meg egyéb extra juttatások.
A béremelések kiharcolása is lényeges, de nem elsődleges.
Bizony, a "fehérgalléros" munkavállalóknak is szüksége van szakszervezetre, minket is érhet sérelem, járhat el inkorrekt módon a cég.
Nálunk nincsen szakszervezet, a munkavállalók csaknem 100 százaléka diplomás.
Érdekes módon az anyavállalatnál, Németországban nagyon komoly szakszervezetre van a cégnek.Olyan "extra jogaik" vannak az ott dolgozóknak, hogy csak sokszor csak nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!