Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő megspórolni 1-2...

Mennyi idő megspórolni 1-2 millió forintot egyetem alatt, és milyen munkával?

Figyelt kérdés
Informatikai egyetemre járok, kocsira gyüjtök.
2021. jún. 28. 23:20
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem összetörni akarom az autót, csak nem szeretném, ha egy kretén miatt, fel kelljen vakarjanak az aszfaltról.
2021. jún. 30. 13:25
 22/26 anonim ***** válasza:

18-as válaszolóval egyáltalán nem értek egyet. Kényelmes, persze, de érdemes utána számolni, hogy mennyibe kerül egy autó fenntartása és vajon eleinte nem éri-e meg jobban inkább egy bérletet megvenni, még ha 20 perccel több is így a menetidő. Avagy tök jó példát hoztál. A Velencei tóra klímás zónázóval 40 perc alatt le lehet érni Budapestről. Amilyen forgalom van hétvégente a Balaton irányába, ennyi idő alatt autóval az M1-M7 kivezetőre nem érsz ki a belvárosból kb. Vagy még jobb, én két hete pénteken Budaörsről nem tudtam kijutni semmilyen irányba egyszerűen ennyi időn belül, annyira beálltak a Budapesttől kifelé vezető utak.

Én nem mondom, hogy az autó felesleges, mert nyilvánvalóan egy kényelmi faktor. Én csak azt mondom, hogy lehet számodra luxuscikk addig, amíg két évi keresetedből tudsz csak venni egyet.

Most jobban jön az a pénz vésztartaléknak, az életkezdéshez, mint egy használati eszközre, ami sosem hozza vissza az árát, csak dobálod bele a pénzed és ha összetörik, akkor ezt teljes egészében buktad.

Informatikusnak tanulsz. Jobb esetben néhány év és nevetve kicsengeted ezt a pénzt néhány havi fizetésedből. Na akkor már valóban el lehet gondolkozni ezen, hiszen akkor már megteheted.

2021. jún. 30. 14:09
 23/26 A kérdező kommentje:

Többen is mondtátok, hogy ne vegyek kocsit.

Lehet, hogy még pár évet hagyom és majd megveszem egyetem után.

Olyan szempontból még mindig az autó felé húz a szívem, hogy legyen mivel hazajárjak eedélybe, de inkább maradok a bérlettel, és hazavonatozok, meg buszozok. Még két évem van, azt túlélem autó nélkül is.

Nagyon sokat segítettetek, nem dobtam ki 2 millió forintot. Ahogy tanácsolta az utolsó is, azt a pénzt félreteszem, meghagyom tartaléknak.

2021. jún. 30. 14:28
 24/26 anonim ***** válasza:

Ugy lehet racionalisan gondolkozni hasznaltauto vasarlassal kapcsolatban annak erdekeben hogy ne vigye el minden penzed, hogy 3 maximum 4 havi fizetesedert veszel olyan autot, amit a tipusra jellemzo legdragabb alkatresz meghibasodas eseten egy havi megtakaritasodbol meg tudsz csinaltatni. Ha ezt betartod, nem lesz fogfajos az autozasod. Ha veszel 1,5 misiert egy 10-en eves 2 literes dizel autot, szinte biztos hogy meg fog szivatni.

De a benzines is meg tud lepni egy-egy 2-300 eft-os szamlaval.

2021. jún. 30. 15:11
 25/26 anonim ***** válasza:
Kérdező. A hazautazásnál lehet telekocsizni, vagy akár ha nagyon szükséges, akkor arra a pár napra bérelni autót. Még az is olcsóbb, mint a teljes megtakarításod beletolni egy autóba, majd hónapról hónapra is beledobálni a pénzt benzinre, karbantartásra, biztosításra, stb.
2021. jún. 30. 15:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Így van, mostmár én sem vagyok autópárti havi 80 ezerből. Köszönöm, hogy megmentettétek 2 millió forintomat.
2021. jún. 30. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!