Mennyi idő megspórolni 1-2 millió forintot egyetem alatt, és milyen munkával?
Általában, minél drágább, annál biztonságosabb, nem ugyanaz a biztonság egy Audiban és egy Daciában.
Nem balesetezni megyek, de nem akarok meghalni egy másik idióta miatt, aki véletlenül elcsap.
:D
"Általában, minél drágább, annál biztonságosabb, nem ugyanaz a biztonság egy Audiban és egy Daciában."
Azért ez nagyon el van egyszerűsítve. Egy A2 szerintem semmivel nem biztonságosabb, mint egy Duster.
Én is törekednék autó választásnál arra, hogy biztonságos legyen, de azért nőként is érzékelem, hogy ez a téma nem annyiból áll, hogy minél drágább, annál biztonságosabb.
Sokan szídják ezen az oldalon kiszámoló Mikit, de én egy idevágó videó részletével nagyon egyetértek.
Biztos annyira fontos az az autó? Annyira becsülöd két évi munkádat, hogy vegyél belőle egy 10-15 éves autót úgy, hogy nem létszükséglet? Sok fiatal azzal hozza meg élete legrosszabb döntését, hogy a fiatal éveiben elpazarol egy vagyont egy autóra, ami soha nem hozza vissza azt. Mert nem csak megvenni kell, fenntartani is.
is úgy számoltam, hogy 1-2 misi a kocsira + beíratás, meg stb.
Az autó számomra fontos, mert 100-200 kilóméteres utat, azért még is csak kényelmesebb autóval, mint busz vagy vonat, bevásárlásnál is kényelmesebb autóval, meg ezer más ok, amiért fontos lenne számomra a kocsi.
Ezaz, hogy KÉNYELMES. Diákként kedvezményesen veszed igénybe a tömegközlekedést. Bevásárlást el lehet intézni tömegközlekedéssel, Budapesten akár carsharinggel.
De ha neked megér 2 évnyi munkát a kényelem, hajrá!
Akkor miért dolgozok?
Ennyi pénzből semmit sem tudnék venni, max 1-2 évig fizetni az albit, meg a kaját, lehet, hogy még ennyit sem.
Romániába kocsival kényelmesebb, mint busszal, vagy vonattal, na meg a bevásárlás is kényelmesebb.
Ne hallgass rájuk kérdező, vedd meg a kocsit amit szeretnél. Ésszerű keretek között gondolkozz a fenntartási költségekben és úgy válassz.
Hidd el, meg fogja érni. Amikor majd a kollégák 45-60perceket tömegközlekednek, te 25-t fogsz kocsival. Amikor azon stresszelnek, hogy ne szakadjon el a rohadás nehéz bevásárlószatyor füle a buszon, te a csomagtartóba pakolsz. Amikor le kell menni a Velencei tóra nyáron, nem kell a melegben heringpartizni, mert kocsival is mehettek.
És a csajoknak is bejön, ha saját kocsid van, nem kell luxusautónak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!