Gyárban 2 műszakra nettó 125 ezer?
Pesten 2 műszak nettó 250 ezer?
Igen.
Ha kifizeti az albérletet akkor majdnem ugyanott van.
Mondjuk elég ha egy kevésbé frekventált, felkapott helyen bérel és 100 ért megúszhatja. Plusz tud vállalni másodállást is.
9-es Zalába sajnos hatványozottan igaz hogy normális munka nincs, jelzem VÊZETTSÉGGEL sem.
Logisztikus, pénzügy-számviteles, bérügyes vagyok. És nincs semmi munka. Az értelmes helyekre csak a kis fiatal nyafi protekciós lánykák kellenek, vagy jó politikai hátszél, meg ismertség.
Igen, lehet mondani, hogy mert nem ilyen divat OKJ-kat kellett volna tanulni... Csak ezzel a hozzáállassal itt semmit se kellene akkor tanulni, mert ebbe a putri zalába az összeszerelő betanított munkán kívül semmi se kell. Másrészt műszaki affinitásom sincs. Harmadrészt van egy súlyos veleszületett rövidlátásom, ami miatt kb az irodai munkán kívül minden másra alkalmatlan vagyok ami ebbe a szenny megyébe van.
Sajnos munka meg pénz nélkül sóvároghatok akárhova, pedig elhiheted megszakad a szívem, mikor a Profession.hu-n látom a jobbnál jobb pesti munkákat a szakmáimmal...
Sajnos árnyaltabb a kép ennél hogy tanultál e vagy sem
kedves 17-es, kérdező (16-os vagyok)
Akik nem ismerik az itteni régió helyzetét, ezért kell elmagyarázni nekik normálisan, ahogy én is tettem :) Ezért nem bántani kell őket, ahogy sok más hasonló kérdésnél teszik.
Ők is egyébként jó tanácsokat adtak, normális hangnembe, stílusba :) Minden kérdésnél bár milyen jóhangulatú és korrekt vita lenne.
Sajnos a helyzet tényleg ilyen itt, aki nem ismerné Zalát. Akkor fogott el a röhögés legjobban, mikor egypár éve egy szakmai blogos oldalon megláttam egy megyénkénti statisztikát a saját szakmáimba pénzügy számvitel terén a fizetésekről, lehetőségekről, hogy még kb. Heves, meg Borsod is elhúzott Zala mellett jóval :D Pont azok a megyék, amiket a legjobban lenéznek, meg elítélnek hogy milyen elmaradott (lehet valóba az más részről, ezt meg én nem tudom mert közel s távol se voltam nagyon arra egy általános iskolás 7. osztályos osztálykiránduláson kívül, meg el se ítélem emiatt és nem nézem le azokat a megyéket sem. De azért kicsit vicces volt, mert mások az ország többi részén meg azt hiszik hogy Zala dúskál a javakba, csak mert közel az Osztrák határ is, mindenki azt hiszi hogy attól kánaán van :) Jelzem, az Osztrák hatál frekventáltabb része már inkább Vas megyére esik, ahonnan többen ingáznak és bőségesebbek ennélfogva a javak is).
A postával amúgy nekem is van élményem. Életem első leendő majdnem munkahelye lett volna, az első állásinterjús hely ahova megfordultam iskolából kikerülvén :)
Online meghirdetett állás: ügyfélszolgálati munkatárs. Jelentkezés önéletrajzzal személyesen az adott postán, az X számú ablaknál önéletrajzot leadva. Oké. Önéletrajz megír, kinyomtat, majd másnap elvisz. Odamegyek, mondom a meghirdetett ügyfélszolgálatos állásra hoztam jelentkezést. Igen, köszönjük szépen, de az az állás már nem ügyfélszolgálatos, hanem egy hátsó teületi adminisztratív munka (gondolom küldemények rendszerbe vitele stb.). Oké mondom tökéletes lesz, tessék bevenni az önéletrajzom. Köszönjük, majd felvesszük a kapcsolatot önnel ha megfelelőnek találjuk. Köszönöm. Pár nap múlva hívnak, hogy menjek be a postavezetőhöz egy személyes elbeszélgetésre. Bementem. A pöffeszkedő postavezető p...csa elkezdi tőlem kérdezni, hogy és milyen munára jelentkezett? Mondom először úgy tudom hogy ügyfélszolgálatos munkaként volt meghirdetve, de a beadásnál egy küldeményadminisztrációs munkáról volt már szó. Erre elkezdi nekem darálni tök pökhendien, hogy hát akkor magát rendeesen félre tájékoztatták, mert itt semmiféle adminisztrációs munkáról szó sincs. Pakolni kell keményen, csomagokat, nehezeket, 50-60 kilóig kézzel, affelett már ESETLEG anyagmozgató eszközt is kaphatnék. Az állás egy 4 órás részmunkaidős állás, de itt bizony itt kell ám lenni reggel 5-re, és olyan reggel 8-9-ig, majd pedig délután 4-re vissza, és olyan este 8 körülig szintúgy ott lenni ahogy jön-megy a postakocsi. És mindezt 4 órás akkori minimálbérnek megfelelő összegért... 4 órás munkaidő (reggel 5-től 8-ig =3 óra... délután 4-től 8-ig = 4 óra.. ez hány óra is? majdnem egy teljes munkaidő már ugye?)
Köszöntem nem kértem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!