Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság ennyire nem lehet...

Manapság ennyire nem lehet diplomával elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Ismerek több embert, köztük volt osztálytársakat. Ma is találkoztam az egyikkel, egyetemet végzett és most pizzafutárként dolgozik. Egy volt osztálytársam szintén egyetemre járt, most a benzinkúton dolgozik eladóként, de olyat is ismerek aki termálfürdőben recepciós. Meg van egy ismerősöm, aki gyári operátorként dolgozik, de neki is van diplomája.

2021. jún. 24. 19:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
22%
Hat a gazdalkodas menedzsmentrol csak annyit, hogy most 2 milliot keresek vele 11 ev tapasztalattal...
2021. jún. 24. 20:38
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

Most feltettel egy kérdést, nagyrészt kevésbé piacképes diplomával rendelkező ismerőseid hallatán és általánosítasz, hogy már pedig a diplomások nem tudnak elhelyezkedni. Ez abszolút nincs így és az se igaz hogy csak a mérnökök tudnának elhelyezkedni és jól keresni. De azon nem kell csodálkozni, hogy közigazgatási vagy turizmus diplomával nem fognak a frissen végzettek után milliókat dobálni.

A 8-as válaszadót én se értem, én is gazdment végeztem 5 éve és jól fizető, nagy felelősségű állásom van és abszolút bizakodó vagyok, hogy jó karrierút all előttem is. Nem a diploma megléte miatt, mert nem amiatt kapom a fizetésem, de elvárás a poziciomhoz. De ugyanez elmondható az összes baratomra is az evfolyamrol, mindegyikük jó helyen helyezkedett el, pedig nem is a corvinuson végeztünk.

Röviden, attól hogy valaki diplomás nem kapkodnak érte automatikusan milliós fizetéseket ígérve, de ha jo kepessegu az ember, nem kell mérnöki végzettség ahhoz hogy jó karriert fusson be.

2021. jún. 24. 20:46
 13/32 anonim ***** válasza:
11%

Nyilván nem általános érvényű, de azért a gazdálkodás menedzsmenttel nem egy ismerősöm kötött ki a mekiben... :D

Tisztelet a kivételnek (ezt oda kellett volna írnom), ahogyan lesz olyan programozó is aki megragad egy cégnél, és havi 300 nettoért eldolgozgat, ahogyan lesz ilyen gyárban dolgozó gépészmérnök is...

És ismerek olyan milliárdost is, akinek érettségije sincs. És szokatam vele dolgozni...

Ilyen is van.

Mindenütt van kivétel, de a gazd-men évről évre a legtöbbek által választott szak, erős túlkínálat van belőlük. Persze, ha valamiben nagyon jó vagy-kvázi a legjobb-nyilván meg fognak fizetni. Ha meg egy tehetségtelen link vagy, egy hiányszakmával is csóró leszel.

Én a tapasztalatokat mondtam, hogy a gazd-menes ismerősöknek azért sokkal nehezebb, mint a mérnök kollégáknak.

2021. jún. 24. 22:19
 14/32 anonim ***** válasza:
33%

A turizmus-vendéglátásban régóta erő túllépés folyik, amúgy gagyi.

Az államigazgatás pedig 15 év szívással kezdődik, azután mennek gyorsan fel a keresetek , már ha addig nem megy tönkre idegileg.

2021. jún. 24. 22:26
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarok rosszindulatú lenni, de ha valaki elvégzi a gazdment és utána csak a mekiben tud elhelyezkedni, ott nagy gondok lehetnek fejben es valószínűleg nem lehetnek túl eszesek az ismerőseid.

Mint írtam, egy diploma se biztosíték a tuti karrierre, de meg a mérnöki se. Persze nyilván az utóbbival jobbak a lehetőségeid, ezt senki se vitatta. De ha egy tehetségtelen link vagy, egy papírral se fogsz tudni hosszútávon elhelyezkedni és ez igaz a mérnöki területekre is. Felesleges ebből kiindulni.

Azt pedig nem lehet kijelenteni, hogy túlkínálat van a gazdmenesekbol, mert ez nem egy szakma. Az én evfolyamtarsaim közül van aki pénzügyben, van aki szállítmányozásban, HR-ben, ellátási láncban vagy marketing területen helyezkedett el. Ezek mind olyan területek, melyek minden cégnél megtalálhatóak. Már hogy lehetne azt mondani általánosságban, hogy túlkinalat van a piacon?

2021. jún. 24. 23:54
 16/32 A kérdező kommentje:
Én azt vettem észre, hogy a gazdmenre általában olyanok mennek, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit akarnak az életben, de kell nekik egy diploma, ezért jelentkeznek gazdmenre
2021. jún. 25. 00:18
 17/32 anonim ***** válasza:
72%

én is így voltam

csak tudnám miért fáj bárkinek hogy diplomával 1m-t keresek

ha csak 8 általánosom lenne, és úgy keresném meg, arra nem irigykedne a gyakori népe?

2021. jún. 25. 08:14
 18/32 anonim ***** válasza:
65%
Nem a diplomától függ ez. Aki gazdasági diplomával a mekiben köt ki, az valószínűleg programozó diplomával is ott kötne ki.
2021. jún. 25. 08:18
 19/32 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha én most végignézem a linkedinen azokat, akkikkel anno gazdmen-re jártam, van köztük Big4 manager, HR igazgató, szállodaigazgató, sikeres vállalkozó, összességében szerintem a nagy részének bejött.
2021. jún. 25. 09:43
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
gazdálkodásiból, kommunikációból, jogászból tengert lehet rekeszteni, annyi van. Minden két bites női ismerömnek ilyen diplomája van. Nettó 2-300 ezreket keresnek vele. Én egy az egyben megszűntetném az olyan szakokat, amivel nem lehet az adott munkakörben (vagy csak kihalálos alapon) elhelyezkedni: pl: agrármérnök, környezetmérnök, vadgazdamérnök, biológus, geográfus, stb.
2021. jún. 25. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!