Jár nekem a bent maradt szabadságomból pénz?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy én 2020 Novemberben elkezdtem dolgozni egy helyen ahol most 2021 Júniusban ki akarok lépni.
Eddig volt nekem 5 nap szabadságom és ha én kilépek és átmegyek egy másik helyre dolgozni akkor nekem jár a bent maradt fizetett szabadságom?
27 éves vagyok úgy tudom ez is számít valamit de abszolút nem értek ehhez.
A válaszokat előre is köszönöm.
5 napot vettem ki eddig. És most át akarok menni egy másik munkahelyre.
És úgy tudom 23-25 napom lenne csak az a kérdés hogy a bent maradt napokat ki e fizetik. Amúgy nincs felmondási időm.
Ha idén töltöd a 27-et, akkor 21 nap jár. Ha 28-at töltöd akkor 22 nap szabi jár.
Ha extrém körülmények között dolgozol +5 nap(ha van gyerek akkor kapsz még plusz napokat).
Az se mindegy, hogy határozott vagy határozatlan idejű a szerződésed.
A lényegen nem változtat kifizetik vagy kiadjak.
Beszéltem a főnökömmel azt mondta hogy van 1 hónap felmondási idő!
De én igazából amióta ott vagyok semmilyen munka szerződést nem írtam alá! Beszéltem egy könyvelővel azt mondta hogy azonnali hatállyal ki tudok lépni és nem kötelezhet az 1 hónapra.
De amúgy kötelezhet ha nem írtam alá semmi papírt?
De én bevagyok jelentve elvileg 8 órába de viszont semmi papirt nem írtam alá.
Beszéltem egy könyvelővel ő azt mondta hogy ha bevagyok jelentve akkor ragaszkodhat hozzá de én meg élhetek az azonnali felmondással. Igazából a pénz így már nem is érdekel csak akkor most van joga hozzá hogy 30 napot bent tartson vagy mivel semmi papirt nem irtam alá akkor nincs joga ehez?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!