Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol élnek jobban az emberek ?

Hol élnek jobban az emberek ?

Figyelt kérdés
Kettő országról szeretnék véleményt , hogy hol élnek magasabb élet színvonalon. Németország vagy Amerika ? Jó tudom most egy orvos Amerikában nyilván többet keres mint Németországban egy raktári melós és gondolom ez fordítva is igaz meg nyilván az sem mindegy , hogy Kalifornia vagy Szászország . De általánosságban érdekelne , hogy élnek jobban.

2021. jún. 22. 14:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Nehéz erre válaszolni, mert az csak egy dolog, hogy az USA gazdagabb államaiban jobb a fizetés, mint bárhol máshol.

A másik oldalon viszont ott van az életminőség. Németországban talán jobban lehet élni, mint Amerikában.

2021. jún. 22. 14:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem összehasonlítható....

Sem a fizetések sem az egyéb költségek miatt.. Plusz Amerikában még a kféle eü-biztosítások is tök máshogy vannak, mint Európában....

2021. jún. 22. 14:36
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Nemetorszag osszessegeben veri Amerikat.
2021. jún. 22. 14:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az Egyesült Államokban nincs olyan hihetetlenül sok joga a munkavállalóknak, azt hallani, hogy még a szabadságokat se szívesen adják ki.

Németország ezzel szemben viszont EU által szabályozott, így ott akkora atrocitás nem érhet, mint amcsiban.

Én Németre tenném a voksomat.

2021. jún. 22. 15:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez szerint németeknél magasabb a minimálbér [link]
2021. jún. 22. 15:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a szakmád, kérdező?
2021. jún. 22. 15:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát suliban Gépgyártástechnológia technikus szakmát szereztem de CNC gépbeállítással foglalkozom egy multinál
2021. jún. 22. 15:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7: akkor egyértelműen Németország!

Tanulj meg legalább középszinten németül, és dögivel fogsz állást találni!

2021. jún. 22. 15:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ bár igazából nem kifejezetten azért írtam ki a kérdést, hogy hova lenne érdemes kiköltözni hanem , hogy ahogy a linkemnél is látszik Németországban magasabb a minimál bér de az emberek fejében mégis Amerika él álomként, hogy ott a legjobb élni. Pedig szerintem vannak olyan országok ahol pl magasabb az élet színvonal(Svájc,Norvégia,Svédország,Finnország) de az emberek kevésbé vágynak azokra a helyekre bár ebben lehet a klíma is szerepet játszik. Németország meg onnan jött, hogy nekem a két ország nagyjából egy szintet képvisel életminőség terén(aztán lehet tévedek) és ezért írtam ki , hogy ki szerint melyik a jobb
2021. jún. 22. 16:21
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Cnc-vel nyert ugyed van. Volt kollegam Svajcban dolgozik. Brutto 5500 frankot keres havonta.

Nemetorszagban Nurnberg kornyeken 1-es adokatergoriaban a netto 2500-2800 eurot odaadjak es meg a szallast is alljak, csak keresni kell olyan nemet munkakozvetitot.

2021. jún. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!