Ha a munkáltató az eddigi fehér béremet félfeketén adja oda, nem kéne többet kapnom? Ő egy csomót spórol azzal hogy nem jelent be rendesen, nekem ebből miért nem esik le valami?
Az eddigi szerződéses bejelentett fehéren megkapott béremet az utóbbi hónapokban félfeketén kapom meg, mert átjelentett a hátam mögött anélkül hogy szólt volna, minimálbérbe.
És ezzel ő rengeteg járulékot spórol.
Nem kéne ebből a megtakarított-elcsalt összegből valamit nekem is juttatni?
Mert így csak neki éri meg a biznisz-és mi benne a jó?
Másik megközelítés: én addig fogom be a szám míg nekem jó. Ha már nekem nem jó, akkor irány a NAV felügyeleti szervek stb.
És akkor az így megtakarított elcsalt összegek többszörösét bukja majd el büntetésben. Az neki jó lesz?
Nem kéne megvásárolni a hallgatásomat?
" hogy válts munkahelyet."
ha ez csak így menne csettintésre rég itt se lennék
Privire:
Irtam vmelyik kommentemben hogx igy kaptam extra beremelest
Fiktiv szamokkal levezetem:
Amennyit korabban kaptam es amirol szerz van, netto 200 ezer (szerz ben a bruttoja)
Most kapok netto 300 at ugy, hogy lejelentett minimalberre.
Ha nem jelentett volna le akkor meg kapnék hivatalosan sacc netto 210 ezret
Szoval a szerzodesemben 200 ezer van
A hivatalos beremelesemben meg lenne 10 ezer, azaz a modositott munkaszerzodesben 210 ezer állna.
Es ezt kapnám CSAK.
Ismetlem fiktiv szamokat irtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!