Ha a munkáltató az eddigi fehér béremet félfeketén adja oda, nem kéne többet kapnom? Ő egy csomót spórol azzal hogy nem jelent be rendesen, nekem ebből miért nem esik le valami?
Az eddigi szerződéses bejelentett fehéren megkapott béremet az utóbbi hónapokban félfeketén kapom meg, mert átjelentett a hátam mögött anélkül hogy szólt volna, minimálbérbe.
És ezzel ő rengeteg járulékot spórol.
Nem kéne ebből a megtakarított-elcsalt összegből valamit nekem is juttatni?
Mert így csak neki éri meg a biznisz-és mi benne a jó?
Másik megközelítés: én addig fogom be a szám míg nekem jó. Ha már nekem nem jó, akkor irány a NAV felügyeleti szervek stb.
És akkor az így megtakarított elcsalt összegek többszörösét bukja majd el büntetésben. Az neki jó lesz?
Nem kéne megvásárolni a hallgatásomat?
21 eleve hogy tehetnék fekete bér ellen jogi lépéseket?
A munkaszerz ben magasabb a bérem eleve. Kaptam fizuemelest ugy hogy lejelntett minimalba.
Most kezdeném perelni azert hogy a szerz szerinti magasabb bért kérem? Siman szolhatnék neki hogy nem kell a fekete bér es akkor kapok kevesebbet.
A fekete bér pont azert van mert MINDENKINEK ez a jobb. A munkaero magasabb fizut kap hulye lenne munkaszerz miatt perelni. Akkor kapja a szerz szerinti kevesebbet ha neki az kell..
Elso munkaszerz ben magasabb a bérem
Lejelentett minimalba hogy estrem magasat adhasson feketen a minimalrol nem kaptam szerzodest. De ha kaparnam erte a falat megirnák.
Azaz a munkaszerz modositasban benne lenne hogy min.béren vagyok.
De az eredeti es modositott szerzodesemmel se mennék perre mikozben a fekete bérrel boven magasabbat kapok.
Nincs benne logika sem!
25. voltam
"A fekete bér pont azert van mert MINDENKINEK ez a jobb. A munkaero magasabb fizut kap hulye lenne munkaszerz miatt perelni."
Nagyon bölcs módon leírtad...
akkor kérdésem!
ha én a SZERZŐDÉSES béremet, amit eddig fehéren bejelentve kaptam meg, ezután félfeketén részben utalva részben kp-ben kapom meg, de egy fillérrel se kapok többet mint eddig, csak eddig teljesen legális volt a bér most meg félig legális félig fekete, de egyetlen fillérrel se több-az NEKEM HOGYAN ELŐNYÖS HM?
"magasabb fizut kap"
De miért lenne magasabb?EGYETLEN FILLÉRREL SE TÖBB!
"És ha a munkáltató megszegi a megbeszélteket, mi alapján teszel ellene jogi lépéseket, ha nincs munkaszerződés?"
nekem van írásos mindkét fél által aláírt szerződésem és MIRE MEGYEK VELE?? Akkor is átjelentettek minimálba a bruttó 250-es szerződéssel...
tessék. elmélet vs valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!