Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lettél sikeres?

Hogyan lettél sikeres?

Figyelt kérdés

Olyan sok riportot, interjút lehet hallani, látni sikeres emberekről, akiket a hivatásuk, a hobbijuk tett sikeressé. Akik elhivatottak, önmegvalósítanak, fejlődnek.

Én egy egyszerű, gyerekét nevelő, diplomás, ámbár pályaelhagyó vagyok a létminimum felett kicsivel. A napi lét körül forog az életem, semmi több.

Belül feszít, hogy több legyek, de érzem, amíg nem tudom, mi legyen az, amitől több lesz, nem is fogok előrejutni.

A kérdésem a sikeres, önmegvalósító emberekhez szól. Honnan tudták, mi az ő útjuk, mi az, amit csinálniuk kell. Csak jött egy flesh, vagy mindig is tudták ezt?

Mi kell ahhoz, hogy jöjjön ez a flesh???

2021. jún. 12. 15:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom sikeresnek számítok-e. Magánélet katasztrofális, de szakmailag talán van valami.

Nagyjából az irány megvolt, az egyetem 1-4. félévében kristályosodott ki melyik szakirány, szakterület az igazi nekem. Sajnos magánéleti problémák miatt éveket csúsztam, de el tudtam helyezkedni szakmában az egyetem befejezése előtt, elég jó szakdolgozatot sikerült írni. Az MSc-t már külön dicsérettel fejeztem be, hívtak MBA-ra is. Közben szakmailag azért sikeres voltam, az egyre nagyobb, felelősségteljesebb feladatok után vezető is lettem már. Lassan-lassan el kell gondolkozni hogyan tovább a karrierben. 1-2 éven belül lépni kellene egy nagyot előre megint.

Alapvetően jó helyen dolgozom, jó a főnököm, jó a csapatom, azt csinálom amit szeretek.

2021. jún. 13. 10:07
 22/25 anonim ***** válasza:

"hogyan találta meg azt a pluszt az életében, amitől nem érzi az életet mókuskeréknek"

Hát ehhez önismeret és önmérséklet kell. Ha akarsz valamit, egyből jöjjön a kérdés, hogy miről mondanál le érte érte.

De sikeres nem így lettem.

Nekem nincsenek jó ötleteim. De egy precíz, megbízható, ember vagyok. Az egyik barátom meg tele van ötlettel. Összeálltunk. Ő ötletel, én pedig megvalósítom, ami megvalósítható. [Szóval ide is kell az önismeret, önkritika.]

2021. jún. 13. 22:30
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megismerkedtem a párommal az egyetemet kezdtük és otthon éltünk. Szerettünk volna jól élni, saját dolgokat, mint mindenki aki elképzeli, hogy majd egyszer külön fog költözni a szüleitől. Eltelt 5 év és minden év elején kitűztünk magunk elé 2-3 célt. 1 nagyobb szabásút és több kisebbet. Addig mentünk míg meg nem lett. Ha nem volt meg a rávaló, akkor plusz munkát vállaltunk. A kitartás a kulcs, hogy nem adod fel. A sikeres vállalkozás nálunk nem hirtelen ötlet volt, nagyon sokáig gondolkodtunk rajta mihez lehetne kezdeni, mi érdekel, mit csinálnánk szívesen. De továbbra is azt érezzük, hogy nincs lehetetlen és van még bennünk akarat. Nincs megállás.
2021. jún. 18. 11:51
 24/25 anonim válasza:
Úgy, hogy elkezdtem követni a hivatásom, és nem a munka világának szolgáltam.
2021. jún. 25. 14:26
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
pár évig munkavállaló voltam, közepes bérért, aztán csináltam egy vállalkozást, azóta megoldódott minden anyagi gondom. sajnálom hogy elvesztegettem pár évet munkavállalóként
2021. jún. 25. 23:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!