Miért nem tanulhatok ingyen két szakmát?
Hol laksz? Nem hiszem el, hogy 5 év alatt sehol nem tudtál elhelyezkedni.. 8 általánossal, vagy még azzal se rendelekező emberek eltudnak helyezkedni. Hacsak nem valami kis városkában laksz, ahol pont lótenyésztő meg festő tetőfedő kell.
2021. jún. 11. 16:44
Lusta vagy!
Sereg, rendőrség, MÁV, áruházak simán felvesznek.
5 év alatt még egy targoncajogsi vagy őt tanfolyás sem jött össze?
És be ne kamuzd, hogy fizikailag vagy eü. okok miatt nem bírnád egy őrbódéban a dögkút mellett!
2021. jún. 11. 16:59
Főleg a kínai vírus előtt, szinte bárkit felvettek egy átlagos, szakértelmet nem igénylő munkakörre.
2021. jún. 11. 17:06
4/23 A kérdező kommentje:
Milyen munkakörre? Rakodoi munkakra jelentkeztem de ezek mind csak alkalmi munkák voltak. Mávhoz vegzettseg kell. Rendorseghez is vegzettseg kell. Rendornek pl akartam tanulni az erettsegi után ott az Adyligetnel de mondom 2013-2016ig 23 helyett 21 eves korra valtoztatták át a tanulas korhatárát en meg pont ebbe az időintervallumba estem bele. Tehát 2013-ban toltottem a 21-et 2013 decembereben es igy 2013 oszen nem kezdhettem el pont az erettsegi utan a szakma tanulast. Csak azt nem ertem hogy egyszer leviszik aztan kesobb fel ennek igy mi a bűbánatos ertelme volt? Ha 21 evesem tanulhattam volna akkor 23 eves koromra vegeztem volna es azota mar reg dolgoznek meg lenne eletem es penzem.
En azt mondom tul keves ajton kopogtattal :/
2021. jún. 11. 17:48
kifogás, kifogás hátán.
munkanélküli is indít tanfolyamokat.. Jelentkezni kellett volna az összesre és csinálni amelyik elindul.. ingyen.
5 év alatt hány állásra jelentkeztél összesen??
2021. jún. 11. 17:53
Te egy szerencsétlen nyomorek vagy aki nem is akar dolgozni es kifogasokat keres. 16 eves korom ota dolgozom, az elejen csak seged voltam zsebbe kaptam a fizut es ha valami volt akkor azt kellett mondjam hogy szakmat tanulni jottem az iskolatol. ( Soha nem kerdezte senki ) Utana pincerkedtem, vasarokba arultam, asztaloskodtam.... Te csak dog vagy. 5 ev alatt nem kaptal munkat mert nem kerestel es nem akartal dolgozni.
Unokatesom most vegzett erettsegit, ikeanal nyarimunkazik, kozbe kapott beugros fagyiarus melot. Valld be nem akarsz dolgozni es szeretned hogy anyadek kitartsanak. Nem gond ez, legalabb nem egy semmirekello aljas hazug ember leszel
2021. jún. 11. 18:03
8/23 A kérdező kommentje:
7esnek: Te meg egy ertelmetlen senki aki kotozkodik a kérdezőkkel. Kepzeld 16 evesen en is dolgoztam meg 18 evesen is diakmunkan. Főállásba nem vesznek fel te idi.ota mert nincs vegzettsegem es korhoz kotik a tanulast. Erettsegi utan mindenki nagykoru tehat nem ertem hogy erettsegi utani szakmaknak a munkarendjet miert kell korhoz kotni. Figyelj csak ide: nappali tagozatosok mehetnek diakmunkazni is es ha en tanulok 2 ev alatt erettseghez kotott szakmat akkor mellette diakmunkazhatnek is addig. De nem mert 21 meg 23 meg 25 eves korig lehetett csak jarni.
És zsebből egy OKJ miért nem volt opció? Egy olcsóbb, mint a biztonsági őr, vagy a targoncás?
2021. jún. 11. 18:23
10/23 A kérdező kommentje:
9es: Mert nincs penzem a szulok meg 100 ezret nem adnak egy biztonsagi orire.
Kapcsolódó kérdések: