Budapesten havi nettó 340 ezerből meg lehet élni egyedülálló anyaként, albérletben?
9, nem. Ennyi a fizetésem, a gyerek apja nem vállalta őt, úgy is egyeztünk meg, hogy ha nem hát nem. Én vagyok neki csak, ezért nem is írtam plusz összeget a kérdésbe. A fizetésem nettó 340 ezer erre jön a CSP, ez minden bevételünk. Egy gyerekem van.
10, Több barátom, ismerősöm is Budapesten él, dolgozik, mind sokkal jobban keresnek (igaz jobb területeken is vannak, ill. nekem nincs diplomám).
15, nem igazán, üzletvezető helyettes vagyok egy nagyobb élelmiszerboltban.
16, kőműves, szaki nincs nettó 5-600 ezer alatt, ha jó.
Kedves kerdező!
Mivel el telt par hónap, igy gondolom a helyzet már kialakult.
Mi lett vegül költöztél?
En 10 evet laktam Pesten hol jobban (300+) hol kevésbbé jobban kerestem (150-250), de megvoltam egyedül akar alberletben is, de volt segítseg, ha kellett.
Ezek alapján szerintem ki lehet jönni okos hozzáállással, de teny hogy szolidan.
Amennyiben nincs autód, az javítja a helyzetet, igaz elég kenyelmetlen.
Kérdező, a 13-as válaszoló nagyon szerencsétlenül fejezte ki magát, de tény, hogy a gyereknek akkor is joga lenne gyerektartásra, ha az apja nem akarta őt.
Ha az apa önként nem fizet, bírósági úton is be lehet hajtani rajta.
Mivel nem hétszámjegyű a fizetésed, lehet, hogy nem kéne lemondanod erről, mert egy színvonalasabb, kényelmesebb életet tudnál nyújtani vele a gyerekednek.
Értem én, hogy korrekt akarsz lenni az apával, meg tiszteled a döntését, de bárhogy is történt, ketten hoztátok össze a gyereket és ő is felelős érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!