Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire éri meg, ha most...

Mennyire éri meg, ha most majdnem 37 évesen belevágok egy diplomás ápolói képzésbe (3.5 év-bsc), és kb 40 évesen már abban dolgozhatok? Ugye fix munkahely, addigra még kevesebb ápoló lesz már. Most 230 ezret keresek, egészségügyi tanárként. De a....

Figyelt kérdés
De a tanárok bérét nem hajlandóan fejleszteni, céljuk az oktatás vakvágányra terelése, ezért gondoltam azt, hogy elvégzem, valahogy kibekkelem azt a 3 évet. Nem idegen tőlem mindez, eddig is ezt csináltam, csak nem a gyakorlatban. Az egészségügy meg dinamikusan fejlődik, addigra még többet fog fizetni. Mire eljutok oda, addigra pályakezdőként is többet fogok keresni, mint ebben a szektorban. Érdemes belevágni?
2021. jún. 4. 16:35
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mármint 4 év
2021. jún. 4. 16:40
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
nem éri meg hosszú távon, mert az egészséged tönkreteszed. mindenféle vírusok vannak ott nemcsak covid, ráadásul nehéz fizikai munka és mentális stressszt is okoz. Ha lebetegszel, nem fogsz tudni dolgozni semmit és visszsírod a kényelmes tanári állásod. inkább varrjál táskákat vagy készíts valami egyebet szabad idődben és add el.
2021. jún. 4. 16:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor eri meg az apoloi kepzes, ha csakis kulfoldon dolgozol, ahol odafigyelned a higieniara, megfelelo eszkozok is rendelkezesre allnak, elheto fizetest adnak, rendes nyugdijat kapsz es ahol van eselyed nem muszakos munkat is talalni, mert akkora hiany lesz beloluk az egyre jobban eloregedo tarsadalom miatt.

Magyarorszagnak annyi.

2021. jún. 4. 17:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Ez a baj, hogy itthon életveszélyes ma ápolónak lenni. Meg oké, hogy megemelték az orvosok bérét, és már nettó 1 milliót fognak a legtöbben keresni, de így sem jönnek haza, mert külföldön így is a többszörösét fpgják keresni még mindig. Végezni meg kevesen végeznek, mert nagyon nehéz.
2021. jún. 4. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az előzőekkel ellentétben mindenképpen javasolnám. Biztosan tovább fogják emelni a béreket, és F kategóriában már most is nagyon kellemes fizetést kaphatsz, később ez méginkább így lesz.
2021. jún. 4. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Illetve sokan azt hiszik, hogy a netto 300, mekkora fizu, mikor sokan alberletben laknak.

Ilyen berre nem lehet csaladot tervezni, nyugdijra felretenni.

2021. jún. 4. 18:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Még fiatal vagy és ha amúgy is érdekel, akkor én a helyedben elvégezném, de mindenképp tanulj mellette valamilyen idegennyelven, hogy esetleg külföldön is dolgozhass pár évet, ahol nemcsak jobban megfizetnek, hanem jobbak a munkakörülmények is.
2021. jún. 4. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit hozzátennék, hogy nem csak ápolói munkakörben lehet elhelyezkedni ezzel a diplomával. Exem pl. különböző egészségügyi koordinátori munkakörökben dolgozott vele, amikkel irodai környezetben 3-400 eft-os nettó fizetés elérhető túlóra nélkül.
2021. jún. 4. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vágj bele, jövőre is fognak emelni az ápolók fizetésén, a diplomás ápolók nem fognak rosszul keresni. Egyébként lehet menni magánkórházba is, ha az állami nem jönne be.
2021. jún. 5. 18:09
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Nem keresnek jobban a magan korhazban. Exem vegig jarta ezt a kort, pofatlanul alacsony fizetesek vannak a magan egeszsegugyben. Mi is meglepodtunk rajta, pont az ellenkezojet gondolna az ember.
2021. jún. 6. 13:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!