Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi 300.000 Ft-ból meg tud...

Havi 300.000 Ft-ból meg tud élni 4 ember?

Figyelt kérdés

2021. jún. 2. 16:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
59%
Engem eltartottak (fedéllel és étellel, sajnos semmi kocsi meg új lakás), ennek ellenére egy nem éppen büfészak mellett elmentem gyakornoknak valami "szánalmas" 1100-as nettó órabérért, és ez utólag igen kifizetődő volt. Ugyanannál a cégnél vettek fel teljes állásba. Aki dolgozhatna, de nem teszi és ezért a szülei szenvednek, az egy élősködő. Nem is tudom ki a proli 🤷‍♂️
2021. jún. 2. 18:03
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
10. De csak azért mert te vagy az az egyetemista mi? Szerintem is kicsit undorító vagy de te tudod.
2021. jún. 2. 18:13
 13/25 anonim ***** válasza:
12%

"koli: 25.000, kaja: 15.000, utazás: 30 000, telefon: 5000, és egyéb kiadások pl könyvek stb)"---Utazásra sok a havi 30e, telefonra elég a féléves 3000Ft, ott a kolis internet, wifi, skype, viber, MSN, face, stb. Havi 25e-et számolsz egyébre, ez gondolom az italfogyasztásod akar lenni...

Nekem évekig nulla volt az élelmiszerre költött összeg, sok helyen adnak ingyen adagot 4-5-6db menü vásárlása esetén, koliban a szobatársaknak, szomszédoknak viszed és bummmm ingyen van a tied. Rekord 10 ingyen adag egy napon belül, a felét eladtam és így is volt bőven a következő napra is.

A kínaiban 4 adag után 1 kis adagos menü, 5 esetén már teljes adag járt. Ráadásul volt pontgyűjtő füzet is 30 matrica esetén 2 főétel + 2liter kóla, vagy 0,5liter és egy desszert. Desszertként lehetett választani csipszet, tábla csokit, habos sütit, vagy gesztenyepürét.

Minden főétel után adtak 1 matricát, ha vettem 10 egész adagot kaptam 10 matricát + 2 adagot ingyen + desszert, vagy választás szerint kis kóla. Többnyire hetente 2 alkalommal betelt a pontgyűjtő :)

2021. jún. 2. 18:19
 14/25 A kérdező kommentje:
egyetemen tanulni is kell kiscsikó. amelett nemigen tud valaki dolgozni...
2021. jún. 2. 18:19
 15/25 A kérdező kommentje:
"Utazásra sok a havi 30" havi 1x 500-600 km autóval otthontól... nem hinném hogy sok...
2021. jún. 2. 18:21
 16/25 anonim ***** válasza:
74%

"egyetemen tanulni is kell kiscsikó. amelett nemigen tud valaki dolgozni..."

Tanultam amennyit kellett, gyakornoki tapasztalatot szereztem, és most elég jól keresek. Jól sejti a másik válaszoló, hogy te tartatod el magad a csóró szüleiddel?

""Utazásra sok a havi 30" havi 1x 500-600 km autóval otthontól... nem hinném hogy sok..."

Aki csóró, ne járjon autóval, ilyen egyszerű. A diákjegy olcsóbb.

2021. jún. 2. 18:25
 17/25 A kérdező kommentje:
nem vagyunk hülyék, hogy hagyjuk a gyereket hajnalban/éjszaka egyedül az állomáson (még egy józan felnőtt sincs ott biztonságban) de mivel 3x is át kell szállni, nem megoldható hogy vonattal közelítse meg az egyetemet.
2021. jún. 2. 19:25
 18/25 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező nagy bajok vannak a fejedben. Az egyetemista dolgozhat nyáron végig (sokat fizető szezonális munkában is), vagy részmunkaidőben évközben. Nekem közepesen nehéz (gazdasági szakon) a szaktársaim több, mint fele dolgozott a suli mellett. Lehet ám 15-20-30 órákat is dolgozni egy héten, nem kell 40 órát. Az is pénz.

Értsd meg az még jót is tesz az ember lelkének, felnőtté válásának, felelősségvállaló képességének, ha minél hamarabb kikerül a munkaerőpiacra legalább részben és látja a pénz értékét, mert ő maga is dolgozott már érte. Csak a gyereknek ártasz hosszú távon, ha mindent fizetsz neki, mert annál tovább tartod a gyerekkorban. Érdemes folyamatosan mindog egy kis súlyt, felelősséget helyezni a vállára, mert ez elősegíti a jellemfejlődést, a gyerekből felnőtté válást (ami nem következik be csettintésre 18 évesen).

Ez az utazós dolog is nagy állatság. Nem kell neki hazajárnia hetente. Én 3-4 hetente mentem haza a családomhoz látogatóba tanév közben.

Azt meg sem kérdezem miért kellene hajnalban/éjszaka várnia valahol. Menjen-jöjjön napközben. Én is péntek délután vagy szombat délelőtt mentem haza és vasárnap délután mentem vissza. Nekem is 3+ óra volt az utazás.

2021. jún. 2. 19:52
 19/25 anonim ***** válasza:
50%
ha éjszaka eljártok portyázni akkor elég a 300
2021. jún. 2. 20:38
 20/25 anonim ***** válasza:
52%
Ha loptok mellé egy kis katalizátort meg elmentek vazsazni hétvégente, akkor talán.
2021. jún. 3. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!