Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaz az, hogy a mérnök,...

Igaz az, hogy a mérnök, programozó, orvos, közgazdász szakokon kívül az összes többi büfészak, amivel nem lehet megélni? És ha az ember nem mérnök, programozó, orvos vagy közgazdász lesz akkor inkább ne is menjen egyetemre?

Figyelt kérdés

2021. máj. 16. 18:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Hát azért már a mérnökök és közgazdászok között is számít az, hogy melyik szakon végzel, mert nem minddel olyan túl jó a helyzet.
2021. máj. 16. 18:49
 2/20 anonim ***** válasza:
21%
Én a közgazdászt is a büfészakok közé raknám. Az sem ér túl sokat.
2021. máj. 16. 18:50
 3/20 A kérdező kommentje:
Azért egy MNB-s elemző elég jól keres. Meg a világ leggazdagabb emberei közt is elég sok a közgazdász.
2021. máj. 16. 18:51
 4/20 anonim ***** válasza:
22%

3

Jó de hány MNB-s elemző pozíció nyílik évente? És hány ezer közgazdászt hány ki magából az oktatási rendszer évente? Na látod.

2021. máj. 16. 18:54
 5/20 anonim ***** válasza:
87%
Ja és most nem a világról beszélünk, Magyarországról. Itthon amire nagy szükség van az a képzetlen munkaerő. Talán még a szakmunkásokra de kb ennyi.
2021. máj. 16. 18:55
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz. Az ugyanakkor helytálló, hogy a piacképtelen diplomákkal sokkal nehezebb elhelyezkedni, mint a felsoroltakkal.
2021. máj. 16. 19:54
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Én építész és építészmérnököket ismerek.

Sokan akik kimennek hivatalokból vagy állami szervektől mint beruházás felelősök, vagy kivitelezőknél dolgozó mérnök emberek jó része jelenleg kevesebbet keresnek mint sok egy személyes szakember akik most ugye egyszemélyes katás "vállalkozó".

2021. máj. 16. 20:24
 8/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem tudom. Szerintem pl egy matematikus vagy egy vegyész sem hal éhen.
2021. máj. 16. 21:19
 9/20 anonim ***** válasza:
76%

Hogy ha a keresetre gondolsz elsősorban, akkor bar a végzettség önmagában nem határozza meg a fizetést (főleg ha nem feltétlenül szakmában helyezkedsz el), viszont hatalmas mértékben hozzájárul. Rengeteg olyan példát lehetne mondani, hogy valaki bölcsész végzettséggel többet keres mint egy mérnök, viszont ennek a fordítottja az általános. De semmiképp se törvényszerű.

Csak ha tehetséges programozó vagy, akkor szinte garantált a jó karrier, viszont ha penge vagy filozófiából.. hat senki se fog csak emiatt milliós fizetéseket adni.

Ebbe a bufeszak kérdéskörbe inkabb nem mennek bele, mert az egyetlen célja az egyén saját tanulmanyain való onkielegitese.

Közgázon, sőt annak a hírhedt büfé tagozatán, gazdmenen végeztem, de pár év alatt meg is elértem azt, hogy felelős pozícióban vagyok, kiemelkedő fizetéssel. Ami nyilván nem a fizetések teteje, de abszolút nem érzem cikinek es az elvégzett szakot se érzem feleslegesnek.

Szóval a kérdésedre válaszolva, meg lehet szépen élni más szakmakbol is a felsoroltakon kívül, csak nehezebb lesz.

Milyen szakra mennél pontosan?

2021. máj. 16. 21:29
 10/20 A kérdező kommentje:
Már másodéves vagyok.. De büfészaknak tartom a szakot, ahol tanulok. Nem fogok vele elhelyezkedni
2021. máj. 16. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!