Egy átlagos huszonévesnek vajon mennyi félretett pénze van? Rosszul állok?
26 éves vagyok, majdnem 4 éve dolgozom. 3,6 millióm van félretéve állampapírban és kb. 1,5 van a számlán, amit egyelőre másra szánok.
Örököltem egy kis laksást és egy elég nagy telket is.
Szülőkkel élek így könnyen félreteszem szinte minden pénzem. Kb. 70-80%-ban félreteszem a fizetésem.
Szerintem ha az ember megteheti, van rá lehetősége és jóban van a szüleivel akkor 30 éves kora alatt, főleg ha nincs kapcsolata fölösleges elköltöznie. Addigra össze tud szedni annyi önerőt, hogy vegyen is akár egy saját lakást.
23 évesen 100 ezer forintom, ha volt akkor nagyon boldog voltam. Ekkor végeztem az egyetemmel, az ösztöndíjon kívül más pénzem nem nagyon volt.
Most 28 évesen már lakást veszek, persze hitellel, de akkor is összegyűlt az önerő.
Ezzel csak azt akarom szemléltetni, hogy nem mindegy, hogy az ember tanul vagy egyből munkába áll. Ha még tanulsz, akkor 4 millió szuper!! Ha már 6 éve dolgozol, akkor is jó, de nyilván másabb a helyzet.
15/15
Ha 250 a vésztartalékod, akkor gyakorlatilag egyik napról a másikra élsz
27 vagyok. 4 millióm van befektetve, ezen felül van mindig 500 ezer körüli vésztartalékom. Amikor összejön egy nagyobb összeg, amit lekötnék rövidtávra, mindig jön valami, ami miatt nem tudom lekötni ezt az összeget.
1 éve kezdtem el vállalkozni, jelenleg még negatív pénzügyi eredménnyel, de idén már remélem haszonnal fogok zárni (valószínűleg minimálissal, de akkor is pozitív). Ebben körülbelül 1 millióm van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!