A kérdés az lenne hogy nekem pl. Május 17 óta nincs munkám mivel felmondtam és idén űgyebár, vagyis elméletileg jár az álláskeresési járadék de a munkahely a régi még nem küldte a kilépős paírjaim és júniusban kezdek az új helyen?
Amíg nincs munkaviszonyod és az álláskeresési járadék folyósításának feltételei megvannak nálad, akkor bármikor igényelheted az ellátást. Visszamenőleg viszont nem. Tehát azt nem mondhatod június 06-án, hogy május 18. és június 05. közötti időre kéred visszamenőleg az ellátást. A kérelem benyújtásának napjától indul a dolog, az előtte lévő időre járó ellátást "buktad", ha nem kérted időben.
"És ha én fel veszem még június előtt a pénzt lesz e belőle bajom"
Milyen baj lenne, ha egyébként jogosult vagy rá? Jogod van igényelni az ellátást, megkapni, aztán elhelyezkedni, ha van rá lehetőséged.
" junius 3 án meg vissza megyek hogy van munkám és 4 én kezdek az új helyen"
Nem kell visszamenned. Én sem mentem, hanem írásban jeleztem, hogy X. Y. naptól munkaviszonyt létesítettem, szíveskedjenek az ellátásomat ennek megfelelően megszüntetni.
Ma már e-papíron is lehet ezt jelezni online, nem kell hozzá postagalamb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!