Akik most munkanélküliek miert nem akarnak dolgozni?
Talan mert a kozmunka annyi idot elvesz annyira keves fizetesert (ertsd: kevesebbert mint a minimalber, ami amugy is csak az ehenhalashoz eleg), hogy mellette meg normalis munkat sem tud keresni...?
Es amugy nincs mindenhol kozmunka, nem tudom ezt honnan vetted.
Tévedsz, nem mindenkinek jut közmunka, sőt általában szociális alapon megy, főleg kisebb településeken. Pl amikor álláskereső voltam, akkor én is kérdeztem, hogy mi a helyzet (diplomám van), azt mondták, hogy közmelót annak adnak, aki szociálisan nagyon rá van szorulva, illetve a végzettségével nem nagyon fog mást találni. Persze vannak "diplomás" pozíciók is, bár ott is olyan röhejesen alacsony a fizetés + általában határozott időre szólnak, hogy a felkínált helyek nagy részét vagy visszautasítják, vagy már megvan kit fognak oda beültetni.
Amúgy a munkanélküliek nagy része szeretne dolgozni, de legalább a bérminimumot érje el a fizetésük.
Nekem például nagybátyám paranoid skizofrén, aki 50 ezret kap havonta mint rokkantsági ellátás...
Ha apukám nem adna neki ingyen szállást és nem segítené még néha pénzel is akkor éhen halna.
Már nagyon régen kezelik, de nem tünetmentes és más baja is lehet mert sokszor random el kezd zokogni vagy nevetni, de nem foglalkoznak vele az orvosok...
Meg kapja a havi injekciót és nagyjából ennyi az ellátása.
Egyszer már önveszélyessé vált, de alig lehetett bevitetni kórházba, aztán 2 nap múlva ki is engedték.
Védet helyre sem veszik fel dolgozni, ahova kötelező lenne...
Félnek tőle.
Jelentkezett már közmunkára is sokszor, de oda sem kell.
Te miről beszélsz?
Közmunka is csak korlátozott mennyiségben van, az sem jut minden jelentkezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!