Meg lehet Bitcoin-ozásból élni?
Na most az én X altcoinom befektetett 20.000 ft-tal 360.000et hozott bánya nélkül. (doge és etc)
És mi lett volna ha pár misit dobok be az elején és nem 20.000-et?
Egy normális, last gen videókártya, ami bányászatra minimálisan alkalmas (Nvidia Geforce RTX 2060S) jelenleg 230ezer forintért kapható a használt piacon. Ez csak a videókártya és abból is csak egy.
A bányászgépek esetenként több millió forintot is érhetnek jelenleg, ráadásul nemzetközileg chip és videókártya készlethiány van, ami megtöbbszörözi az árukat és igazából nem is nagyon lehet hozzájuk jutni.
Te meg itt 100ezer forintból akarsz gépet venni bányászatra. Szép munka.
Ma egy blokk kibányászása utáni jutalom 6.25 BTC, ami 80 millió forint. Tíz percenként bányásznak ki egy blokkot: vagy te, vagy valaki más.
Olyan nincs, hogy bányásztam egy kicsit és kerestem vele 5000 forintnak megfelelő bitcoint. A bitcoin 80 millió forintos egységekben bányászható. Ezek alapján szerintem el tudod dönteni, hogy milyen a verseny, és mekkora esélyed van a győzelemre.
Pont annyi értelme van, mint lottózni. 99.99..% eséllyel nem jön be, de ha igen, akkor nagyon sok pénzt nyersz. Jelenleg magyar energiaárakon masszívan negatív várható értékű a bitcoinbányászat, ebben is a lottóra hasonlít. Kevés magánember bányászik ma bitcoint a kis gépecskéjén, de vannak ilyenek, és nagyon ritkán ugyan, de elnyernek egy-egy blokkot.
"A bitcoin 80 millió forintos egységekben bányászható"
BAROMSÁG!!! Ha ennyire nem értesz hozzá minek pofázol bele!!
POOLOK ! MININGF poolok. Összeadódó teljesítmény és osztott haszon.
ennyi.
A pool együtt kibányászik 1 blokkot, vannak a poolban 200-an, semmi gond, az 1 blokk után járó jutalom oszlik 200 felé. ennyi.
És még mindig nem rossz!
Én csak elgondolkoztam ezen a kérdésen,a gépépítéshez nem értek.
De úgy számoltam az egyik hozzáértő barátommal,hogy egy gyengébb számítógép 70E-100E-ből kijön.Szóval...de lehet hogy valamit elszámoltunk,nem tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!