Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nyári munkával külföldön...

Ha nyári munkával külföldön keresek egyetemistaként 1,5-2 millió forintot, akkor baj az, ha év közben nem dolgozom?

Figyelt kérdés

Külföldre szoktam kijárni már 3. éve egy fix munkahelyre, ahol jól beváltam és mindig hívnak vissza (engem is). Itt heti 6 napon 12 órát kell dolgozni bő 2 hónapon keresztül, de nagyon jól megfizetnek cserébe és a szállásért is csak jelképes összeget kell fizetni, ezért sokat haza tudok hozni a pénzből. A szüleim esetleg néha adnak havonta 10-20 ezer forintot, de nem várom el tőlük és főleg ebből a nyári pénzből tartom fent magam, bár nem költöm el az egészet következő nyárig.

Az egyetemi szakom olyan közepesen nehéz (gazdasági szak) és lehet tudnék mellette év közben is dolgozni heti 20-30 órát (havi 80-120 ezerért), ha teljes fordulatszámon pörgetném az életet, de inkább nyugisabb életet akarok és a tanulásra koncentrálok. Szerintetek baj, hogy nem dolgozom év közben? Néha van bennem egy rossz érzés ezzel kapcsolatban. A szaktársaim egy kisebb része (harmada, negyede) dolgozik egyetem mellett, a többi nem. De néha tőlem is megkérdezik emberek (pl csajok ismerkedéskor) hogy dolgozok-e valamit.

2021. máj. 17. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tudsz élni, el tudod látni magad, akkor nem látom ebben a problémát.
2021. máj. 17. 12:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked nem baj, akkor nem baj.
2021. máj. 17. 12:39
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Annyira azért nem jó, hogy egész évben eléldegélj. Ha leosztod, a 1,5 millió forint 125 ezer forintnak felel meg, ami baromi kevés. Mindenképp kellene mellé valami rendes állás is, kérdés ki tolerálja hogy nyaranta 2 hónapra eltűnsz.
2021. máj. 17. 12:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd az álláskeresésnél fogod sajnálni, hogy nincs releváns gyakornoki tapasztalatod. Hosszú távon ezerszer többet ér a tapasztalat, mint hogy "könnyen" juss 2 millió forinthoz nem szakmai munkával.
2021. máj. 17. 12:50
 5/11 A kérdező kommentje:

3. Kora huszonéves egyetemista vagyok. Ne a te felnőtt életedhez és igényeidhez mérd, hogy ez a pénz mire elég. Albérleti szobát bérlek, magamra főzök itthon, diák kedvezménnyel utazom. Amikor befejezem a sulit és elkezdem az igazi felnőtt életet, akkor már nyilván nem így akarok élni, de most diák vagyok. 10 hónapra oszd le a dolgokat, ne 12-re, mert egy évben 12 hónap van, abból 2-t dolgozom (ahol még kevesebbet költök, gyakorlatilag csak kajára) és 10-et kell megélnem. Egyébként tavaly 1,8 milliót kerestem és abból a költségek levonása után 1,6-ot hoztam haza, tavaly előtt pedig tíz hét alatt 2,1 milliót és abból 1,8-at.

4. Vidéki egyetemre járok. Pesten elhiszem, hogy milliószám vannak szakmába vágó gyakornoki munkák egyetemistáknak, de itt sajnos nem. Tucatnyi szaktársamból 3-at tudok, akiknek sikerült találni tartós szakmai gyakornoki munkát.

2021. máj. 17. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt csinálsz, ami neked jó. Egyébként többet érsz azzal, ha évközben tanulás mellett képezed magad azokon a területeken, amelyek igazán érdekelnek, mintha valami elfekvő irodában pénzt keresnél valami monoton munkával.
2021. máj. 17. 13:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes valamit dolgozni, leginkább tanulás, tapasztalatszerzés miatt, akár heti 1 max 2 napot is - nem akkora baj, ha nem a szakmádban - a lényeg, hogy minél többet láss az iskolán kívüli "életből". Még ha kőművesek mellé mész el vödröt hordani (szélsőséges példa), akkor is megtanulsz annyit, hogy amikor majd saját házad lesz, nem vernek át a szakik.

Neked még annyi könnyebbség is benne van, hogy nem vagy rászorulva, ha nem jön be a meló, fogod magad és csá. Én annakidején mindenféle abszolút nem szakmai dolgot csináltam (szövegfordítás, adatrögzítés, még földmérő segéd is voltam), és nem bántam meg egyiket sem - mindenhol tanultam valamit.

2021. máj. 17. 13:22
 8/11 anonim ***** válasza:
22%
nekem tökmindegy
2021. máj. 17. 13:26
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
Hányszor akarod megkérdezni? Nemrég a "barátnőd" nevében kérdezted ezt meg.
2021. máj. 17. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem baj, sőt, tök jó, hogy ezt így meg tudod oldani. Igen, a szakmába vágó munka jó lenne, szerintem diploma előtt legalább fél évet dolgozz ilyesmit.
2021. máj. 25. 15:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!