Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki számít ma milliomosnak?

Ki számít ma milliomosnak?

Figyelt kérdés
A szó értelmében akinek van 2 millió félrespórolt pénze és nincs semmi hitele, az milliomos? Vagy akinek több 10 millió vagyona van, ő a milliomos? De azt már multimilliomosnak kellene mondani, nem?

2021. máj. 16. 13:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10: Valóban ezret írt, elnéztem.
2021. máj. 17. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Manapság már nem releváns ez a kifejezés.

Mondjuk 20-25 éve volt még, hogy jelentett is valamit, akkor tényleg "nagy" (inkább nagyobb) pénz volt 1 millió ft.

Milliomosnak meg az számított akinek volt több milliója valamilyen formában azon kívül, hogy a "Kötelező" dolgok, mint a normális környéken lévő, normális ház, 1-2 jó állapotú, vagy akár új autó megvolt (+nyaraló, + telek/hétvégi ház) és akinek nem jelentett gondot bármilyen hirtelen milliós összegű kiadás sem.

Szerintem ez manapság olyan emberekre igaz akiknek van valamilyen módon "befektetett" több 10 vagy akár 100 milliós vagyona. Szóval ha valamilyen faluban van egy családi házad, ami ér 10 millió mondjuk, még nem leszel milliomos.

Akkor sem ha va na számládon 2-3 millió.

2021. máj. 17. 22:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Dollármilliomos,tehát közel 300 milliós összvagyon forintban.
2021. máj. 18. 13:20
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
A gazdag emberek megnevezése mint milliomos ma már idejétmúlt Mayarországon a forint elértéktelenedése miatt. Helyette a milliárdos megnevezés ami megfelel. Amikor már egy panel lakás 50-60 millió Ft-ba is kerülhet, akkor 100 milliós vagyon is inkább csak a középosztály besorolásra elég. Szerintem olyan 200 milliós vagyonnal nevezhetünk valakit gazdagnak, de még ez sincs sehol az igazi nagykutyáktól és akkor még nem is beszéltünk Pénztáros Lölöről és a többi NER lovagról akik egy másik dimenzióban vannak hála a fityesznek és Viktorunknak.
2021. máj. 25. 03:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk a 60 milliós lakás elég durva. Ha 400ezer nettót keresel (bőven átlag felett és még csak nem is egy tanárról van szó) aminek a felét okosan félre tudod tenni, akkor is 100 hónap a 30% önrész, vagyis durván 10 évig kellene folyamatosan átlag felett keresned, hogy az önrészed meglegyen. Ha ez a középosztály, akkor én szegény vagyok :)
2021. máj. 25. 10:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan meg lehet köszönni, az Orbán kormány árfelhajtásra kitalált úgynevezett családtámogatási tevékenységnek. A családok támogatása helyett sikerült az egekbe felverniük az árakat, a népesség növekedés helyett pedig sikerült egy egyébként már tehetős réteget tovább gazdagítaniuk. Persze most már a kormány is látja, hogy baj van, de nyilván a választások előtt nem fog kihátrálni a CSOK-ból, hogy utána mi lesz azt meg senki nem tudja. Az 5%-os áfával próbáltak még valamit javítani a helyzeten, de mint kiderült az csak további olaj volt a tűzre, de az is lehet ez is egy tudatos árfelhajtó lépés volt. A lényeget jól látod, ha nem keresel átlag felett, nincsenek gazdag szüleid, akkor egyedülállóként esélyed sincs belátható időn belül saját lakáshoz jutni.
2021. máj. 25. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!